Телеведуча Ксенія Собчак, як і більшість українських зірок, прокоментувала страшне лихо, яке сталося вчора ввечері в Парижі - пожежу в соборі Паризької Богоматері.

Відео дня

Читайте такожУ Галкіна з'єднання явився конкурент: московський "баран" вирішив відбити Пугачову

На думку Собчак, біда з Нотр-Дамом, насправді є відображенням того, що Франція стала зовсім іншою. Країною, де "б'ють вітрини дорогих бутиків просто тому, що вони дорогі", "податки такі, що успішні люди просто переїжджають", а "знахабнілі від власної важливості профспілки щотижня страйкують".

"Я абсолютно переконана, що це якось кармічно пов'язано з тим,що згорів шедевр, який усім своїм виглядом представляв нахабну розкіш, величезну вкладену працю (явно не 36 годин на тиждень) і перемогу Волі Людини над світом. Я не знаю, що зведуть на цьому місці в країні, де тепер за статистикою кожен 5-й носить ім'я Мухаммед, але я точно знаю, що шедеври не служать розуму, який їх не гідний", - написала Собчак в Instagram.

Цей знімок був зроблений 29 січня. У пості я ще скаржилася на економію на підсвічуванню і щурів. І,мовляв,Собяніна на «них» не вистачає. Сьогодні НотрДама не стало. І ,звичайно,потім знайдуть реальну причину «загоряння», але я цю причину насправді давно знаю. Вона глобальніша, ніж те,хто саме кинув сірника. Моя улюблена Франція стала такою країною,де б'ють вітрини дорогих бутиків просто тому , що вони дорогі,кожну тиждень страйкують охреневшие від власної важливості профспілки, податки такі ,що успішні люди просто переїжджають,а звільнити людину стало майже неможливим. І я абсолютно переконана, що це якось кармічно пов'язано з тим,що згорів шедевр ,який усім своїм виглядом представляв нахабну розкіш, величезний вкладений працю(явно не 36 годин на тиждень) ,і перемогу Волі Людини над світом. Я не знаю ,що зведуть на цьому місці в країні, де тепер за статистикою кожен 5-й носить ім'я Мухаммед ,але я точно знаю,що шедеври не служать розуму ,який їх недостойний. #ripnotredame

Публікація від Ксенія Собчак (@xenia_sobchak)

Цей допис обурив користувачів сторінки Собчак. Не втримався і чоловік Алли Пугачової, шоумен Максим Галкін.

Фото: instagram.com/xenia_sobchak

"Вже пробач, не можу втриматися, щоб не вставити свої п'ять копійок. Люди виходять на вулиці з протестом, коли бачать, що влада їх не поважає, а бутіки громлять завжди, коли багато людей неконтрольовано виходять. Але більшість виходять не для того, щоб громити. І ще: злочинна недбалість, через яку виникають пожежі, не має ні національності, ні релігії", - зазначив у коментарі Галкін.

Як повідомляв УНІАН, пожежа в соборі Паризької Богоматері спалахнув увечері 15 квітня. В результаті пожежі обвалився шпиль собору. Структуру будівлі Нотр-Дам-Де Парі рятувальники змогли вберегти від повного знищення. Великі християнські реліквії, Терновий Вінець і частина Хреста, з якого зняли Ісуса, також вдалося врятувати від вогню. Сьогодні вранці пожежа в соборі Паризької Богоматері ліквідували.