Ілюстрація REUTERS

Молебень про порятунок від епідемії коронавірусу пройшов в московському храмі Святителя Миколая в Голутвіно, де знаходиться патріарше подвір'я Китайської автономної православної церкви.

Про це пише "Інтерфакс".

"Настоятель подвір'я протоієрей Ігор Зуєв відслужив молебень про порятунок від епідемії коронавірусу пневмонії, що охопила союзний Росії Китай", - повідомив православний активіст Кирило Фролов.

Відео дня

Читайте такожЗгоріло все обличчя: у Росії чоловік підпалив колишню дружину прямо на роботі

За його словами, про порятунок молилися понад 60 китайців, що живуть в Москві - дипломати, підприємці, студенти.

Як повідомляв УНІАН, станом на 28 січня в Китаї підтверджено 4 535 тис. випадків захворювання новим коронавірусом, від хвороби померло 106 осіб, а 60 людей вдалося вилікувати.

Про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

Випадки захворювання зафіксовані в багатьох країнах світу.

24 січня міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що в Україні виявлено три випадки підозри захворювання коронавірусом, два з яких не підтвердилися.

26 січня в ході доповіді президенту представники Моз заявили, що українські лікарі знають про методи лікування нового коронавірусу і готові до прийняття необхідних заходів у разі його виявлення.

За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, в Україні поки немає жодних підстав для хвилювань через поширення коронавірусу в Китаї.