REUTERS

Речник російського президента Дмитро Пєсков утік від запитання, як прожити на 12 тисяч рублів (4 605 гривень) у Росії весь місяць.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Читайте такожРосійській студентці погрожують відрахуванням після відмови носити спідницю

Відео дня

Журналісти під час спілкування з Пєсковим попросили його прокоментувати питання мешканки Петербургу, яка днями запитала в Путіна, як прожити на 10,8 тисячі рублів у місяць.

«Я не думаю, що це провокація», – сказав він на запитання, чи вважає Кремль це провокацією. За його словами, Путін часто спілкується з росіянами під час поїздок по регіонах.

При цьому жінка «спокійно і вдумливо говорила з президентом».

Коли журналісти запитали у Пєскова, як би у Кремлі порадили жити в місяць на 10,8 тисячі рублів, той погодився, що ця зарплата нижча за мінімальну.

«Звісно, треба в кожному конкретному випадку розбиратися, що це за зарплата, де, що це за ставки», – сказав він.

Водночас на запитання, як прожити у місяць на мінімальну зарплатню у 12,1 тисячі рублів, речник Путіна відповідати відмовився.

«Я не можу відповісти на це запитання. Це навряд чи входить до моїх функцій. Я не буду на нього відповідати. Це питання радше риторичне», – додав він.

Як повідомляв УНІАН, у російському Красноярську водій автомобіля Mercedes збив журналіста пропагандистського телеканалу "Росія" під час спроби взяти у нього інтерв'ю.