У столиці країни-агресора так званої "поганої погоди" не спостерігалося / фото REUTERS

9 травня в Росії проходять паради "побєдобєсія". Однак у багатьох містах скасували авіапаради, над Москвою так і не пролетів літак "судного дня", яким Путін нібито міг натякнути світу на ядерну війну.

Пропагандистські ЗМІ РФ повідомляють, що паради авіації в Москві та інших містах скасували нібито через "погану погоду". 

У РФ скасували парад літаків / скріншот

Однак відомо, що в столиці країни-агресора так званої "поганої погоди" не спостерігалося. У Москві було похмуро, але ні ураганів, ні шквального вітру там не було.

Відео дня

Паради авіації також скасували в Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Самарі та Мурманську. Ні в одному з цих міст, судячи з сайтів з прогнозами погоди, не було навіть дощу. 

"Поганої погоди" в Москві не спостерігалося / скріншот

На параді в Москві міг з'явитися літак "судного дня" -І л-80, який може перевозити вище керівництво Росії в разі ядерної війни. ЗМІ припускали, що їм Путін загрожуватиме миру. Однак "судного дня" на параді не було. 

За інформацією інсайдера InformNapalm з Москви, парад авіації скасували через те, що той самий літак "судного дня" просто не зміг злетіти.

"Один з інсайдерів InformNapalm в Москві повідомляє, що нібито реальною причиною скасування повітряної частини параду стала діагностована несправність літака судного дня", - повідомляється в Telegram-каналі волонтерського проекту.

Нагадаємо, раніше УНІАН повідомляв, що літак "судного дня" помічали над Москвою. Саме їм Путін, за даними Reuters, міг "попереджати" Захід про загрози початку ядерної війни. 

Вас також можуть зацікавити новини: