Полонений росіянин-Олександр Болчев, він народився в 1996 році / скріншот

У РФ створюють "спеціальні підрозділи", в які набирають людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією або тих, хто пережив насильство. Такий "загін" вже є в ПВК "Вагнера".

Про це розповів полонений "зек", якого завербували у в'язниці. Чоловік відбував покарання за крадіжку барана, але йому казали, що він зможе допомогти РФ на фронті. В інтерв'ю для YouTube-каналу Юрія Бутусова він зазначив, що йому обіцяли щедру винагороду.

Полонений росіянин - Олександр Болчев, він народився в 1996 році. Відбував покарання в колонії Липецької області. Його завербували в ПВК "Вагнера" і відправили під Бахмут.

За словами "зека", який крав баранів, йому обіцяли платити 250 тисяч рублів на місяць (близько 137 тисяч гривень). Звичайно ж, ніхто йому нічого так і не заплатив. Ув'язнених переконували піти на фронт історіями про те, що на Кримський міст вже нібито йде наступ, а армія РФ не справляється. Мати "зека" не підтримала його ідею відправитися на війну, назвавши його "кретином", але той все одно вирішив випробувати долю. 

Крім цього, полонений рашист розповів, що в ПВК "Вагнера" є "загони півнів". Ув'язнених, які перенесли сексуальне насильство, відправляють воювати окремо від інших "зеків".

ПВК "Вагнера" на війні проти України

Росія відкрито вербує на війну проти України ув'язнених. Раніше УНІАН вже повідомляв, що лідер ПВК "Вагнер" Пригожин особисто їздить по колоніях і "мотивує" росіян ставати "гарматним м'ясом".

Ставлення до "зеків" не найкраще. Командування РФ не приховує, для чого вони їм потрібні. "Зеків" навмисне відправляють у бій без харчування. Таке рішення обумовлено чітким усвідомленням того, що ув'язнені довго на війні не живуть.

Вас також можуть зацікавити новини: