Росія анексувала Крим навесні 2014 року / фото УНІАН

Поправка до російської Конституції, пов'язана з "захистом суверенітету", потрібна для того, щоб зробити неможливим повернення анексованого Криму Україні.

Про це заявив співголова робочої групи з розробки поправок до Конституції РФ і глава комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас, пише РБК.

Читайте такожУкраїна через суд збирається повернути кримські архіви

Відео дня

"Це записано для того, щоб ніхто не міг серйозно внести поправку до законодавства, за якою Крим передається Україні", - заявив він.

"Це робиться для того, щоб жоден орган державної влади, включаючи президента чи парламент чи уряд, не могли серйозно вести переговори, наприклад, про повернення Криму Україні", - додав російський депутат.

За словами сенатора, ця поправка потрібна не для того, щоб "бігати за блогерами або по соцмережах і дивитися, не написав чи хто-небудь, що давайте віддамо Крим".

Читайте такожОкупанти в Криму заснували медаль за "збереження миру" з Україною

Поправка сформульована наступним чином: "Російська Федерація забезпечує захист свого суверенітету та територіальної цілісності. Дії (за винятком делімітації, демаркації, редемаркації державної кордону Російської Федерації з суміжними державами), спрямовані на відчуження частини території Російської Федерації, а також заклики до таких дій не допускаються".

Як повідомляв УНІАН, раніше в Кремлі заявили, що у Росії немає територіальних претензій до сусідів.