Windows 10 можна буде встановити з хмари / Windows 10 / Microsoft

В операційній системі Windows 10 від Microsoft з'явиться функція перевстановлення із завантаженням системи з хмари. При цьому локальна копія ОС не буде потрібна.

Читайте такожMicrosoft 2 жовтня покаже свої новинки очікується анонс планшета з двома екранами

Про це повідомляється в описі нової «інсайдерської» збірки Windows 10 для публічного тестування. Раніше Windows 10 використала наявні інсталяційні файли для перевстановлення або відновлення системи. Деякі виробники ноутбуків навіть жертвують частиною пам'яті пристроїв для зберігання копії ОС.

Відео дня

Оновлення дозволить завантажувати файли безпосередньо з мережі, що дозволить обійтися без локальної копії завантажувальних дисків або флеш-накопичувачів.

Використання функції призведе до видалення встановлених додатків, але дані можна буде зберегти.

Раніше повідомлялося, що користувачі Windows 10 тепер можуть отримувати зовнішні накопичувачі без попереднього натискання кнопки "безпечне вилучення".

Оновлення операційної системи під номером 1809 (вийшло в жовтні 2018 року) з'явилася функція "швидке видалення", яка запобігає пошкодженню флешок і зовнішніх жорстких дисків при раптовому витягу пристрою. Ця функція працює за замовчуванням на всіх комп'ютерах, які отримали оновлення.