Тім Кук розповів про нові девайси Apple / REUTERS

13 жовтня в каліфорнійському Купертіно компанія Apple презентувала нові смартфони. Цього разу вперше були представлені відразу чотири моделі: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro та iPhone 12 Pro Max. Також серед нових "яблучних" пристроїв - зарядні станції MagSafe і компактна колонка HomePod mini.

HomePod mini

Презентація Apple почалася з представлення розумної колонки HomePod mini (ціна - $ 99). Це компактна бездротова колонка з підтримкою Siri. Її корпус, як і повнорозмірна модель, має тканинне обплетення, а зверху присутня сенсорна панель зі світлодіодним підсвічуванням. Нова версія має коротшу сферичну форму й один основний динамік.

REUTERS
REUTERS

HomePod mini являє собою певний хаб. Підтримує Apple Music, подкасти, Amazon Music та інтернет-радіо. За допомогою пристрою можна отримувати доступ до додатків на iPhone. Також колонка розпізнає голос свого господаря. 

Відео дня

iPhone 12

iPhone 12як і інші моделі нової лінійки, має 5G. По суті, це означає, що у власника новенького "яблука" буде "домашній Інтернет в кишені". У екрану iPhone 12 - вища роздільна здатність, ніж у iPhone 11. Тут тепер використовується скло Ceramic Shield. За словами розробників, iPhone 12 в 4 рази "краще витримує падіння", на відміну від попередників.

REUTERS
скріншот
скріншот
скріншот

Процесор, за словами розробників, має на 50% вищу швидкість, ніж який-небудь інший чіп в мобільному девайсі.

У iPhone 12, як і в попереднику iPhone 11, є дві камери: 12-мегапіксельна ширококутна і 12-мегапіксельна надширококутна. Нічний режим тепер буде працювати на надширококутній і фронтальній камері.

До iPhone 12 також випустять нові аксесуари з підтримкою MagSafe і чохли.

Бездротова зарядка / скріншот

iPhone 12 mini

Смартфон представили під музику з "Джеймса Бонда". За функціоналом він схожий на iPhone 12. При цьому ціна iPhone 12 mini у США стартує від $699 у США, iPhone 12 - від $ 799.

скріншот

iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max

Діагональ iPhone 12 Pro збільшилася до 6,1 дюйма, у iPhone 12 Pro Max - до 6,7 дюйма. Функція Deep Fusion, що дозволяє склеювати декілька знімків в один, тепер працюватиме з усіма камерами. Телефотокамера iPhone 12 Pro підтримує 2,5-кратне оптичне наближення.

iPhone 12 Pro і iPhone 12 Pro Max / REUTERS

На основній 12-мегапіксельній камері тепер стабілізується не об'єктив, а матриця. Також є хороша новина для любителів нічного неба. Його можна буде сфотографувати завдяки нічному режиму. Телефон здатен записувати відео в якості HDR і робити портретні знімки при поганому освітленні.

скріншот

Ціна iPhone 12 Pro стартує від $999 зі 128 ГБ пам'яті. Попереднє замовлення в Штатах почнеться 16 жовтня. Вартість iPhone 12 Pro Max стартуватиме з $1099 зі 128 ГБ, у продаж надійде 6 листопада.