Російський слід виявлений в більшості кібератак останніх двох років / Ілюстрація REUTERS

IT-гігант Microsoft за минулі два роки зафіксував понад 13 тисяч повідомлень про хакерські атаки, які були санкціоновані на рівні держави. Більшість з них припадає на Росію.

Читайте також"Відчувається рука Кремля": експерт вказав на російській слід у масових кібератаках

Як повідомляє DW, про це йдеться в новій доповіді корпорації з цифрової безпеки. Так, більшість хакерських атак, санкціонованих на рівні держави, в останні два роки виходили від Росії, Ірану, Китаю та КНДР.

Відео дня

До такого висновку Microsoft прийшла шляхом відстеження кібератак, здійснюваних за сприяння влади.

"Коли клієнт (організація або індивідуальний власник облікового запису) стає мішенню або піддається діям хакерів, спонсорованих владою, ми доставляємо клієнту повідомлення про атаку, санкціоновану на державному рівні (NSN). За останні два роки Microsoft доставив понад 13 тисяч таких повідомлень. Найвищий відсоток повідомлень про атаки, санкціонованих на державному рівні, був викликаний діями Росії, за нею йдуть Іран, Китай, КНДР та інші країни", - йдеться в доповіді корпорації.

Російські хакери: активність

  • Російських хакерів звинувачують у втручанні в президентські вибори в США у 2016 році. Зокрема, росіяни до президентських виборів 2016 року успішно отримали доступ до списків виборців у кількох американських штатах.
  • Компанія Microsoft заявила, що пов'язане з Росією хакерське угруповання, яке раніше звинувачували у зломі поштових серверів Демократичної партії США, відповідальна за атаки на операційну систему Windows.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на Раді Безпеки ООН закликав Росію припинити кібератаки з метою дестабілізації інших країн.
  • Спецслужби США в серпні попередили про новий російський інтернет-вірус "Дроворуб".