В РНБО почали розробляти Стратегію кібербезпеки / фото ua.depositphotos.com

Фахівці Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони розпочали розробку Стратегії кібербезпеки України.

Читайте такожХакери змогли зламати нову iOS 14

Як інформує прес-служба Ради нацбезпеки, про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Відео дня

За його словами, на базі НКЦК було сформовано робочу групу, до складу якої увійшли представники ключових державних органів – суб’єктів забезпечення кібербезпеки. Вони вже почали надавати НКЦК свої пропозиції.

«Стратегія визначатиме пріоритети національних інтересів України у сфері кібербезпеки, а також основні підходи та напрями до формування питань кіберзахисту», - зазначив Данілов.

Він додав, що під час підготовки Стратегії враховуватимуться найкращі міжнародні практики. До її розробки також залучатимуться фахівці приватного сектору та громадськості, які спеціалізуються на питаннях кібербезпеки.

Також в РНБО додали, що підготовка Стратегії кібербезпеки здійснюється після затвердження Стратегії національної безпеки України.

Як повідомляв УНІАН, 14 вересня президент України Володимир Зеленський указом № 392 ввів у дію рішення РНБО від 14 вересня «Про Стратегію національної безпеки України».

Масові хакерські атаки в Україні на офіційні сайти та поширення фейків

  • Сайти обласних управлінь поліції по всій Україні 23 вересня зазнали кібератаки. Невідомі оприлюднили на регіональних сайтах низку фейкових повідомлень:
  • На сайті Вараської міськради (м. Вараш Рівненської області) 23 вересня з’явилось фейкове повідомлення про нібито викид радіації на Рівненській АЕС. Цю інформацію поспішили спростувати як у міськраді, так і на самій електростанції.
  • На сайті львівської поліції з’явився фейк про загибель трьох бійців ЗСУ. Наразі у Львській області проходять міжнародні військові навчання «Rapid Trident-2020».
  • Поліція Миколаївської області повідомила про несанкціоноване втручання у роботу свого офіційного вебсайта, він тимчасово відключений. У місцевій журналістській Facebook спільноті повідомили, що там було оприлюднено неправдиву інформацію про ДТП з п’ятьма загиблими.
  • Аналогічна ситуація склалась з поліцією Херсонської області. На її сайті з’явилось фейкове повідомлення про загибель американських військових радників.