Melovin на Євробачення-2018 / REUTERS

Представник від України на "Євробаченні" Melovin, якого європейці називають "молодим Дракулою", посів на конкурсі 17-е місце. На думку українців, та й це підтверджують голоси європейських глядачів, результат Melovin був незаслужено занижений. Адже, за підсумками виставлення оцінок професійним журі, Україна опинилася на останньому місці. Лише журі двох країн — Азербайджану та Молдови — дали Україні незначні бали, а решта просто зробили вигляд, що не помітили гідного виступу українця.

Однак глядацькі голоси істотно виправили ситуацію, різко піднявши Melovin в "турнірній таблиці" — європейська аудиторія вважала, що наш артист гідний 7-го місця. По 12 балів наш артист отримав від глядачів Польщі, Білорусі, Чехії, 10 балів — від молдавської аудиторії, по 8 балів від росіян, грузинів, азербайджанців та італійців.

Читайте такожУ чому секрет перемоги Нетті Барзілай і які висновки можна зробити після Євробачення-2018 (відео)

Відео дня

Креативний продюсер entertainment-компанії MOLA group, медіа-менеджер, журналіст, музикант, актор, експерт Національної музичної премії YUNA Денис Путінцев прокоментував підсумки "Євробачення-2018", розповів про очікувані і несподівані результати учасників, особливості конкурсу в цьому році, поділився думкою щодо того, наскільки об'єктивно в Європі оцінили представника України Melovin, а також розповів, чи є у Melovin потенціал стати артистом, здатних вибороти перемогу на "Євробаченні", пише "Главред".

— Наш Melovin приніс Україні 17 місце. Це — об'єктивна оцінка номеру нашого представника? Чим можна пояснити те, що, на думку журі, Україна опинилася на останньому місці? Що могло так не сподобатися професіоналам у виступі або пісні Melovin?

— Коли говорять про "Євробачення", багато говорять і про політику. Спочатку я все це заперечував. Але тепер розумію, що частка політики голосування професійного журі є. Підкреслюю, не в глядацькому голосуванні, а в оцінках професійного журі.

Саме "завдяки" цьому професійному журі ми були на останньому місці. Про це і про всіх "друзів", які нас оточують, варто замислитися всім нам і Україні як державі. Говорячи про "друзів", маю на увазі не людей, а тих, хто впливає на адміністративні, фінансові, шоу-бізнесові сфери (адже голосували люди, які мають відношення до якогось адміністративного розважального сектору в кожній країні).

Ця тенденція, коли за Україну практично не давали голосів, говорить не про те, що Melovin поганий. Навпаки, можу об'єктивно оцінити: він точно був не на останньому місці. Може бути, він був не в десятці, але вже точно — не на останньому місці у фіналі.

Потрібно розуміти, що у нас є ворог — Росія, але і друзів особливих немає. Є багато тих, хто говорить про дружбу, але на ділі вони виявляють свою "дружбу" в таких дрібницях, як конкурс "Євробачення". Це дрібниці, але дуже важливі дрібниці для нашої країни. Оскільки "Євробачення" для України епохально політичний конкурс. (Хоча я особисто не надаю такого великого значення "Євробачення", що надає йому наша країна.)

Ці тенденції повинні нас насторожити. Перш за все, тих людей, які приймають геополітичні і стратегічні рішення в нашій країні. У тому числі щодо шоу-бізнесу та просування музики.

Читайте такожУкраїна увійшла в шістку найкращих виступів на Євробаченні за останні 10 років

До Melovin у мене були претензії на Національному відборі, і вони залишилися у фіналі "Євробачення". Хоча потрібно віддати належне: Melovin вичавив з себе все, що міг — в цьому плані він молодець. Претензій до артиста у мене немає, тому що стрибнути вище голови, він не міг. Номер відмінний. Пісня форматна для "Євробачення".

Ми не будемо обговорювати тих, хто брав участь у Нацвідборі, гадати, що було б, якби поїхав хтось інший. "Якби та якби"... Обговорювати такі речі — це риса нашого та інших слов'янських народів. Потрібно обговорювати те, що трапилося, аналізувати те, що сталося, те, що є.

Melovin — сильний учасник, незважаючи на його відносну молодість і недосвідченість. Він показав себе артистом. Може бути, трошки енергетично не дотиснув.

Був використаний правильний менеджерський хід — дати упор на Дракулу. Адже, якщо ви пам'ятаєте, на Національному відборі не було ні слова про вампіризм в номері Melovin. Ця історія стала прогресувати вже в Лісабоні. Він постав, як Дракула. А Дракула, вибачте, не може танцювати хіп-хоп і давати божевільну енергетику. Дракула — холодний. А Melovin за своєю суттю, за своїм характером більше флегма, ніж божевільний холерик. Загалом, це було правильне рішення — піти в сторону "дракулизма". Спрацювало добре.

Я не згоден з думкою професійного журі щодо останнього місця. Категорично не згоден. А з глядацьким голосуванням — згоден. Хотілося, звичайно, щоб Melovin потрапив у десятку, і це реально зробити. Якщо б це професійне журі додало хоч трохи голосів, Україна була б у десятці.

Як повідомляв УНІАН, у фіналі Євробачення-2018 в ніч на 13 травня в Лісабоні (Португалія) представник від України – співак Melovin – отримав 130 балів, посівши у таблиці 17 місце з 26 можливих.