Поперечний заявив, що подав позов проти України до суду, але не уточнив, до якого/ Кадр з відео на YouTube-каналі Данило Поперечний

Російський комік Данила Поперечний, якому СБУ заборонила в'їзд в країну на три роки, заявив про подачу позову проти України. Про це він повідомив у своєму блозі на YouTube.

Читайте такожДо бази "Миротворця" потрапив всесвітньо відомий діджей, якого російській поліції представили як "діджея з ЛНР"

"Ми подали в суд на Україну. Ми втратили дуже багато грошей через те, що вони підставили нам свиню. Перед організацією виступу ми запитали СБУ, чи можу я в'їжджати, і СБУ дали відповідь "так, можете", - повідомив Поперечний.

Відео дня

При цьому він не уточнив, в який саме суд звернувся з позовом. За словами Поперечного, причин для заборони в'їзду в Україну йому не назвали.

"Про яку таку "антиукраїнську" позиції взагалі може йти мова?", - заявляв комік. Він апелює до того, що закінчив в Україні школу, а в Києві живе його мати. СБУ він назвав "божевільними карателями".

Служба безпеки України заборонила Поперечному в'їзд терміном на три роки з ініціативи представників громадської організації "Відсіч". "Причиною стала антиукраїнська позиція "артиста" і його заява і підтримка російської політики в Україні, зокрема окупації Криму", - заявила організація.

Поперечний, зокрема, публікував антиукраїнські твіти. В інтерв'ю в 2017 році він пояснив, чому не їздить до Криму, назвавши проблемою не російську окупацію, а її противників: "Є купа людей, які з піною біля рота і дуже шалено сприймають такі речі, коли хтось із російських артистів приїжджає в Крим, і починають відразу: "а ти за кого?" Мені через це дуже напряжно туди їздити".

Скріншот twitter.com/spoontamer
Скріншот twitter.com/spoontamer

Як повідомляв УНІАН, раніше "Квартет І" відмовився від гастролей в окупованому Криму.