Вайкуле відмовилася їхати в окупований Крим і потрапила в скандал / фото УНІАН

У РФ закликали міністерство внутрішніх справ перевірити концертну діяльність латвійської співачки Лайми Вайкуле в цій країні.

Про це повідомляє видання MK.ru. До міністра внутрішніх справ Володимира Колокольцева з такою пропозицією звернувся громадський діяч Олександр Хамінський.

Читайте такожВайкуле розповіла, що у неї настрій «супер» після скандальної заяви щодо Криму

Відео дня

На його думку, правову оцінку потрібно дати з геотегами фото- та відеоматеріали з виступів співачки, зіставлені з даними прикордонної служби про дати перетинання нею державного кордону РФ і міністерства закордонних справ РФ про терміни та типи виданих їй віз. "Вайкуле, чия концертна діяльність почалася ще в радянські часи, безумовно, розглядає російських виконавців як колег по цеху. І, бачачи, як вони безпардонно і нахабно уникають податків, заявляючи, що вони "не виступають за нечувані гонорари на приватних вечірках, а просто зайшли до друга на захід і заодно безкоштовно заспівали", хотіла б застосовувати аналогічний підхід. Але з громадянкою Європи історія трохи інша і в цьому випадку. Якщо ти чесний, але приїжджаєш виступати безкоштовно, ти все одно повинен щоразу отримувати не туристичну, а просту гуманітарну візу... оскільки в Росії є закон про статус іноземних громадян", – заявив Хамінський. Він наголосив, що Вайкуле повинна дотримуватися не тільки європейських, але й російських законів.

Під час прес-конференції перед виступом в Одесі Вайкуле заявила, що не має наміру їздити з гастролями до анексованого Криму за жоден гонорар. стролями в аннексированный Крим ні за який гонорар.