Сергій Жадан розповів, що робити з Донбасом / 5 канал
 

Відповідаючи на питання читача в чаті чату на "Главреді" про те, як саме необхідно реінтегрувати Донбас до складу України, письменник і рок-музикант Сергій Жадан висловив думку, що на Сході країни "достатньо людей, які люблять її і намагаються щось для неї зробити".

Читайте такожЖурналісти оприлюднили рейтинг 100 найвпливовіших людей України

"Мені здається, треба триматися за людей, яким не треба нічого реінтегрувати. На Донбасі їх насправді досить. Вони люблять свою країну і намагаються щось для неї зробити. От їм і треба допомагати. Як українізувати людину, яка ненавидить Україну - я не знаю. І чи потрібно це взагалі - теж не впевнений. Це, швидше, питання до правоохоронців. Або психологів", - сказав письменник.

Відео дня

Коментуючи висловлювання українського письменника Василя Шкляра, що Донбас - це "українська гангрена", Жадан підкреслив, що не згоден з таким визначенням.

"Я не можу назвати свою батьківщину гангреною. Батьківщину Василя Шкляра, між іншим, теж", - сказав він.

Шкляр народився в селі Ганжалівка Черкаської області.

За словами письменника, який сам народився в місті Старобільську Луганської області, жодного "донбаського менталітету" не існує.

"На моє глибоке переконання жодного донбаського менталітету не існує. Просто є люди, які люблять свою країну, і люди, які її ненавидять. При цьому вони можуть жити на одній вулиці", - пояснив він.