Затримані заперечують свою причетність до замаху / фото УНІАН

В Одесі затримано трьох підозрюваних у замаху на відомого громадського активіста, лідера міської організації партії «Сила людей» Олега Михайлика, який отримав 22 вересня тяжке вогнепальне поранення.

Про це УНІАН повідомило джерело в правоохоронних органах регіону.

Зазначається, що затримано трьох молодих чоловіків, які, за попередніми даними, є громадянами Грузії. В одного з них нібито вилучено зброю, з якої стріляли.

На цей час двоє підозрюваних перебувають у Приморському відділі поліції, ще один - у міській клінічній лікарні №1, куди його доставлено з поліції в зв'язку з погіршенням стану здоров'я.

За даними джерела, підозрюваних, які заперечують свою причетність до замаху, вирахували за мобільними телефонами.

У лікарні зараз перебуває консул Грузії в Одесі.

У Головному управлінні Нацполіії в Одеській області цю інформацію коментувати відмовились, пославшись на заборону керівництва главку.

Читайте такожВ Одеській області через напади на активістів посилять заходи безпеки (відео)

Як повідомляв УНІАН, пізно ввечері 22 вересня до поліції надійшла інформація про те, що в центрі Одеси зловмисники стріляли у відомого активіста, лідера міської організації партії «Сила людей» Олега Михайлика. Він дістав проникаюче вогнепальне поранення в плече і в область грудної клітки. За даними медиків, стан потерпілого наразі стабільний, але кулю, яка застрягла в грудній клітці, вирішили поки що не вилучати.

Правоохоронці розглядають п'ять версій замаху на Михайлика. Перша версія пов'язана з громадською діяльністю, друга - з будівництвом житлового комплексу «Золотий берег» (активіст очолював громадську організацію «Захист прав інвесторів новобудов і власників житла «Правое дело», яка, домагаючись завершення будівництва об'єкту, проводила акції протесту). Третя версія пов'язана з авторинком «Успіх» - громадський діяч активно виступав проти нових власників ринку. Четверта версія - особистісні відносини, п'ята - злочин скоєно з хуліганських спонукань.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ситуація в Одеській області, зокрема з нападами на активістів, буде проаналізована на спільній координаційній раді правоохоронних органів у першій декаді жовтня.

Водночас заступник директора Департаменту комунікацій МВС України Вікторія Навроцька повідомила, що в Одеській області з 25 вересня починається оперативне відпрацювання, створюється постійна моніторингова група щодо роботи громадських організацій. Також у рамках посилення заходів безпеки в регіоні працюватимуть спільні групи патрулювання співробітників поліції і військовослужбовців Національної гвардії України.