У 2019 році ще один мільярд гривень мають використати на обладнання нової початкової школи / фото facebook.com/Лариса Жеденко

На 2019 рік передбачили ще один мільярд гривень, який мають використати на обладнання нової початкової школи.

Про це заявила міністерка освіти Лілія Гриневич, передає прес-служба Міносвіти.

«Очевидно, що ми не залишимо вчителів напризволяще, також поводитиметься підвищення кваліфікації. Зараз для нас надзвичайно важливо отримати зворотній зв‘язок від педагогів і дещо переглянути перелік рекомендованого для закупівлі обладнання», — сказала Гриневич.

Відео дня

Читайте такожЛілія Гриневич: Школа повинна зробити людину успішною… Для успішної кар’єри мають значення 15% тверді навички – знання, вузькопрофесійні вміння, а 85% – вміння навчатися протягом життя, критичне мислення

За словами міністерки, у 2019-му Міністерство освіти намагатиметься раніше спрямувати гроші в регіони, аби їх швидше використовували на потрібні закупівлі для школи.

Водночас тренери з Нової української школи зауважили, що в перший рік роботи Нової української школи на місцях було багато невизначеності щодо того, на що витрачати виділені гроші.

«Школи у Львові самі вирішували, що закуповувати. Було очевидно, що трохи не звикли до такої кількості грошей та можливостей. Просто розгубилися. Окрім цього на школи гроші прийшли тільки в липні (Уряд виділив кошти на місця у квітні - ред.) і було мало часу, щоб все зробити. Думаємо, що наступний рік піде краще», – сказала Анна Байовська, директор львівської школи «Дивосвіт», тренер НУШ.

Раніше міністерка освіти пояснила, що входить до нового освітнього простору: столи та парти, дошки, стенди, настільні ігри, полички для зберігання робіт дітей, куточок для дослідів, килим для сидіння, крісла-пуфи, бібліотека та стіл, стілець, комп'ютер, шафи для вчителя.

Нова українська школа – це назва реформи загальної середньої освіти, яку реалізовує Міністерство освіти і науки України. Першокласники, які пішли до школи 1 вересня 2018 року, навчаються за новою системою.