УНІАН підказує хитрощі приготування культового новорічного салату / ne-dieta.ru

Традиційний новорічний стіл не можна уявити собі без оселедця під шубою. Цей салат, який виник в епоху радянського дефіциту, став одним із символів нового року, поряд з мандаринами, ялинкою та олів'є.

Хоча рецепт салату простий, УНІАН зібрав ряд хитрощів і секретів, які полегшують процес його приготування і дозволяють уникнути неприємних кулінарних сюрпризів.

Читайте такожПлани на зиму: видовищні новорічні шоу, головні кінопрем'кур'єри року і гучні концерти

Рецепт "шуби"

Приготувати традиційну "шубу" не складно. Для приготування приблизно 800 грамів салату потрібно приблизно 600 грамів оселедця, дві картоплини, одна ріпчаста цибулина, одна морква, один буряк, три-чотири курячі яйця, 180 грамів майонезу та оцет.

Покроково усе виглядає так:

1. Очистити цибулю, нарізати її тонкими півкільцями і залити оцтом.

2. Очистити оселедець і дрібно нарізати його, або ж дрібно нарізати філе оселедця.

3. Відварити яйця круто. Для цього слід варити їх 10 хвилин з моменту закипання. Зварені яйця дрібно натерти.

4. Відварити моркву (варити 20-25 хвилин з моменту закипання води, до готовності). Зварену моркву дрібно нарізати або натерти.

5. Відварити картоплю в мундирі. Зварену картоплю очистити, нарізати або натерти.

Для приготування "шуби" важливо правильно вибрати оселедець / neboleem.net

6. Відварити буряк, зробивши з ним те ж, що і з картоплею.

7. Викласти на блюдо перший шар салату, який буде складатися з картоплі. Потім на нього необхідно нанести тонкий шар майонезу.

8. Викласти другий шар: подрібнений оселедець з маринованою цибулею. Другий шар також тонко змащується майонезом.

9. Викласти третій шар з перетертих яєць, також змастивши їх майонезом.

10. Четвертий шар салату викладається з моркви і також приправляється майонезом.

11. Викласти останній шар салату – натертий буряк. Покрити його майонезом.

12. Отримане блюдо залишити як мінімум на годину, давши йому насититись. Готову "шубу" можна за смаком прикрасити зеленню, або лимоном.

Хитрощі приготування "шуби"

Досвідчені кулінари давно використовують ряд хитрощів, які дозволяють приготувати культовий салат швидко і легко, уникнувши найбільш поширених помилок.

1. Приділіть увагу вибору оселедця. Найчастіше на прилавках може зустрітись атлантичний та тихоокеанський оселедець, що відрізняється один від одного як зовні, так і за смаковими якостями. Атлантичний оселедець тонший, але більш жирний.

Для приготування салату також важливо знати ступінь просолювання риби, адже занадто солоний оселедець доведеться вимочувати. Так оселедець роблять малосоленим (4-6%), слабосоленим (6-8%), среднесоленим (8-12%) і сильносоленим (12-14%). Найбільш придатними будуть перші два різновиди.

Для приготування "шуби" краще підібрати велике і пласке блюдо / gotovim-doma.ru

2. Варіть яйця акуратно. Щоб не розбити їх під час приготування, краще покласти їх в каструлю і попередньо акуратно залити водою. Якщо ви віддаєте перевагу відваренню яєць вже в киплячій воді, то бажано заздалегідь залити їх теплою водою - інакше вони можуть тріснути від різниці температур.

3. Підберіть для "шуби" велике пласке блюдо. Цей крок не очевидний для тих кулінарів, які взялися за приготування вперше. На великому блюді викласти шари набагато простіше, а в подальшому вони краще просочаться. Крім того, на великому блюді салату можна надати незвичайну форму.

4. Маринуйте цибулю заздалегідь. Це пом'якшить її різкий смак і зробить салат більш солодким. Оцет для маринування можна розбавити невеликою кількістю води.

Раніше УНІАН підготував підбірку новорічних рецептів, які зможуть урізноманітнити меню в святкову ніч.