Насіров відвідав вечірню програму в закладі на вулиці Мечникова / фото: "Страна"

39-річний Роман Насіров, якого суд поновив на посаді голови Державної фіскальної служби (щоправда, це рішення оскаржується урядом) - повертається до звичайного життя.

Так, журналісти видання "Страна" помітили фіскала в дорогому київському ресторані.

Скандальний чиновник відвідав вечірню програму в закладі на вулиці Мечникова. У ресторані Sparks, який відкрився у квітні цього року, Роман Насіров був зі своїми друзями.

Відео дня
фото: "Страна"

Незважаючи на те, що тут подають теплий салат з олениною, томатами і чорним трюфелем (505 грн), тартар з лосося з трюфельною картоплею (435 грн) і карпаччо з восьминога (825 грн) - Роман Насіров того вечора нічого не їв і не пив.

Він стояв біля сцени, де танцював балет і спілкувався зі своїми супутниками. Покинула компанія заклад далеко за північ.

Охоронці поруч з Насіровим помічені не були.

Читайте такожКругова порука: що дозволяє Насірову та іншим посадовцям поновлюватися на посаді через суди

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада 2017 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо Насірова та його підлеглого - керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова.

Насірову інкримінується зловживання владою або службовим становищем та службова підробка - ст. 364 і 366 Кримінального кодексу України, його підлеглому - вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК.

За версією слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 млрд грн.

Кабінет міністрів 3 березня 2017 року відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування, а 31 січня 2018 року звільнив з цієї посади.

17 січня 2018 року на той час міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Великобританія підтвердила, що Насіров має британський паспорт.

11 грудня Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним рішення, яким Насірова було звільнено з посади голови ДФС.