Ілюстрація REUTERS

Народна мудрість говорить: "як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш". Пам'ятаючи про це, більшість людей ретельно готується до вибору вбрання, страв і, найголовніше, компанії, з якою доведеться зустрічати це чудове свято. Навіть ті люди, які не вірять у прикмети, саме перед Новим роком або Різдвом починають цікавитися, який костюм краще підібрати або чим прикрасити будинок. УНІАН розповість, в одязі яких кольорів краще зустріти Новий рік і як привернути до свого будинку удачу на весь 2019 рік.

В яких кольорах зустрічати рік Свині

2019 рік пройде під знаком Жовтої Земляної Свині, тому перевагу в одязі краще віддати всім відтінкам золотого, пісочного, лимонного, гірчичного, канаркового і помаранчевого. Свинці також припаде до душі коричневий, зелений і попелястий, одним словом, всі натуральні природні кольори землі і їх відтінки.

Нейтральні кольори – білий, кремовий, молочний теж підходять. При цьому не слід забувати, що колір одягу для новорічної ночі, має бути не дуже яскравим, а швидше м'яким, приглушеним, пастельним.

Що можна і не можна готувати в рік Свині

Варто віддати перевагу салатам без змісту свинини / hellokitchen.ru

Через те, що 2019 рік пройде під символом Свині, то краще не готувати ніяких страв зі свинячим м'ясом, із свинини, символу року це не сподобається.

Читайте такожЯкі знаки Зодіаку розбагатіють у 2019 році - прогноз астролога

Особливо не рекомендовано готувати м'ясо свинини (м'ясо в духовці, шашлики, відбивні, м'ясо під шубою) або зі свинячого фаршу (котлети, тюфтельки, манти). Не бажано взагалі вживати свиняче м'ясо на новорічному столі (у складі ковбаси, шинки, окороків, копченостей). Навіть у складі салату не бажано використовувати інгредієнти з використанням свинячого м'яса і ковбаси.

Свинка - тварина з рослинними перевагами в їжі, тому для зустрічі Нового року варто подумати про вегетаріанських стравах. Салати, гарніри, закуски - все це можна пригтовить в рік Свині з перевагою рослинних продуктів.

Новорічні прикмети

На Новий рік не можна віддавати гроші, інакше весь рік віддавати доведеться.

Якщо в Новий рік що-небудь трапляється з людиною, то буде траплятися й цілий рік.

Якщо в цей день хтось чхає, то це до добробуту - весь рік буде щасливим.

Якщо на Новий рік одягти що-небудь нове, то рік буде вдалим. У новорічну ніч з обновкою - цілий рік ходити в обновках.

Читайте такожНовий рік – 2019: які вибрати прикраси і чим категорично не можна прикрашати ялинку

Остання чарка напередодні Нового Року принесе успіх тому, хто її вип'є.

У кого у Новий рік буде пусто в кишені, той весь рік проведе в нужді.

На новорічному столі повинні бути в достатку їжа і напої, тоді весь рік у сім'ї буде достаток.

Перед Новим роком не можна виносити сміття з хати, інакше цілий рік не буде домашнього благополуччя. Якщо перший день у році веселий, то весь рік буде таким.

Якщо в перший день Нового року торговець віддасть товар першому-ліпшому покупцеві дуже дешево, то весь рік буде вдала торгівля.

Якщо з ранку в день Нового року першим до хати увійде чоловік, це принесе щастя.

У новорічну ніч не можна сваритися, лаятися, плакати чи рано лягати спати, так як існує прикмета: як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш.

Нагадаємо, УНІАН розповів, як прикрасити будинок до Нового року.