Ілюстрація / REUTERS

Народні депутати розповіли, як накривають новорічний стіл і які новорічні страви готові приготувати власноруч.

Як ідеться в сюжеті ТСН, народний обранець від БПП Олексій Мушак напередодні свят показав, як готувати своє фірмове блюдо – різдвяний стейк шато-бріан. "Є одна фішка, одна річ, яку завжди готую тільки я – стейки", - сказав парламентар.

А керівник САП Назар Холодницький до новорічних свят вирішив здивувати дерунами. Каже, у фастфуді його можна зустріти частіше, аніж в якихось елітних закладах.

"Треба натерти картопельку. Я найбільше не люблю цей момент, щоби деруни не вийшли зі шматочками м’яса, антикорупційного", - жартує він. Як саме готувати цю українську страву телефоном Холодницький радиться із коханою дівчиною – Юлею.

Читайте такожМеню на новий рік: рецепти салатів для новорічного столу

Депутат від "Волі народу" Сергій Шахов зізнався, що з кухнею знайомий "на ти". "Взагалі моя перша освіта – кухар-кондитер", - розповів він. Утім, готувати на новорічний стіл вирішив не солодощі, а бабусиного кролика з грибами.

Позафракційний нардеп Олександр Шевченко новорічні свята зустрічати збирається із родиною, а неодмінний атрибут для його свята – співи від доньки Ксенії.

Ще одна господиня – народна депутатка від "Народного фронту" Тетяна Донець вирішила приготувати рибний холодець.

"Риба, яку готували, вирощує моя подружка у Львівській області. Солоні помідори без шкурки, дуже прикольно. Спробували зробити вперше ковбасу з пшона", - розповідає парламентарка про те, що приготувала до святкового столу.

Нагадаємо, раніше УНІАН підготував підбірку новорічних рецептів, які урізноманітнять меню в святкову ніч.

До речі, згідно з китайським календарем, покровителькою 2019 року буде свиня, тому не варто на Новий рік готувати страви зі свинини.