Суд задовольнив клопотання прокурора / фото facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Суд вирішив взяти під варту на два місяці із альтернативою застави підозрюваного 36-річного боксера Петра Очеретяного у вбивстві на Печерську.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

У своєму клопотанні прокурор просив суд застосувати відносно підозрюваного, дії якого кваліфіковано за статею "Умисне вбивство", безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відео дня

"Вказане клопотання обґрунтовано тим, що після скоєння злочину підозрюваний за місцем проживання був відсутній, номером власного мобільного телефону не користувався та змінив зовнішність", - пояснили у прокуратурі.

В органі слідства вважають, що "є всі підстави вважати, що перебуваючи на волі, підозрюваний переховувався від органу досудового слідства".

Читайте такожЗ'явилося відео вбивства співробітника УДО в Києві, сам підозрюваний здався поліції (відео)

Суд задовольнив клопотання прокурора, обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, одночасно визначивши альтернативу у вигляді застави у розмірі 600 тис. грн.

Прокуратура оскаржуватиме рішення суду в частині визначення застави в апеляційному порядку.

Як повідомляв УНІАН, 2 січня у центрі Києва сталася бійка між двома чоловіками, внаслідок чого один з учасників бійки знепритомнів. Медики констатували смерть 26-річного киянина.

Речник Головного управління Нацполіції у Києві Оксана Блищик повідомила, що між чоловіками виникла сварка. "Свідки розповіли правоохоронцям, що трагедія розпочалася з дорожнього конфлікту. Чоловік, який вигулював двох собак, почав конфліктувати з водієм автомобіля щодо першочерговості проходу або проїзду на переході. Чоловіки почали на підвищених тонах з’ясовувати стосунки. Під час цього конфлікту чоловік, який вигулював собак, вдарив опонента рукою в голову. Той впав і помер", - сказала Блищик.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Джерела УНІАН в Управлінні держохорони повідомили, що загиблий був співробітником УДО.