Великою палатою Верховного суду задоволена апеляційна скарга / Фото з відкритих джерел

Верховний суд визнав законним відсторонення судді Голосіївського райсуду Києва Андрія Новака від здійснення правосуддя.

Читайте такожКорупція в ДБР: журналісти перевірили минуле керівників новоствореного бюро (відео)

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Відео дня

Зазначається, що Великою палатою Верховного суду задоволено апеляційну скаргу керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та скасовано рішення Касаційного адміністративного суду Верховного суду від 5 вересня 2018 року про визнання протиправним відсторонення судді Новака.

Таким чином, Великою палатою Верховного суду відмовлено у задоволенні позову судді та визнано законним рішення Вищої ради правосуддя від 25 червня 2018 р. щодо відсторонення його від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності за отримання неправомірної вигоди.

Нагадаємо, прокурорами САП здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо діючого та колишнього суддів Голосіївського районного суду м. Києва за фактом отримання неправомірної вигоди.

За клопотанням прокурора ще 25 квітня минулого року ВРП надано згоду на утримання судді Новака під ватрою. 2 травня ВРП відсторонено суддю від здійснення правосуддя. 25 червня ВРП продовжила строк відсторонення.

10 жовтня прокурорами САП обвинувальний акт щодо діючого та колишнього суддів Голосіївського районного суду Києва скеровано до суду для розгляду по суті. На теперішній час справа перебуває на розгляді Солом’янського районного суду Києва.

За клопотанням САП Вищою радою правосуддя 13 листопада суддю Новака відсторонено від здійснення правосуддя до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження.

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2018 р., за даними НАБУ, суддя Новак вимагав і отримав від посередника гроші за задоволення цивільного позову на користь позивача про відновлення його на роботі та виплату йому компенсації в розмірі 1,5 млн грн. Свої «послуги» Новак оцінив у 8 тис. доларів, які передавалися йому трьома траншами. Суддю було затримано в момент передачі останньої суми.