Китайський Новий рік відзначають ось вже більше 4000 років / Vedmochka.net

Коли настане Новий рік за Місячним календарем

У 2019 році Китайський Новий рік настане 5 лютого і триватиме до 20 лютого. Таким чином святкування Нового року за Місячним календарем триватиме не місяць, як було прийнято у китайців раніше, а лише 15 днів.

Історія свята

Китайський Новий рік відзначають ось вже більше 4000 років. Це свято символізує боротьбу китайських трудівників зі злими силами Ніян, які нібито нападали на китайські села і робили їх землі безплідними. Стародавні китайці вірили, що якщо на порозі будинку залишити їжу, то злі духи вдвольняться і не будуть ображати людей і природу.

Вважається також, що червоний колір - це колір захисту і боротьби зі злими силами, адже згідно із повір'ям, одного разу один з них не зачепив дитину, одягнутого в червоне. Тому китайці в цей день вбираються в червоний одяг, і прикрашають цим кольором будинку. Також в цей день вони пускають хлопавки та феєрверки, адже голосні звуки нібито відлякують зло.

Відео дня
Пізніше Китайський Новий рік став Святом Весни / Vedmochka.net

Пізніше Китайський Новий рік став Святом Весни – Чуньцзе і почав символізувати її прихід. Народні прикмети свідчать, що чим раніше настає Чуньцзе, тим тепліше буде майбутній рік.

Де і як зустрічати китайський Новий рік 2018

За китайським календарем, господинею 2019 року стане Жовта Земляна Свиня. Ця тварина досить Піднебесної і служить символом щастя і багатства в сім'ї.

Китайці дуже уважно шанують традиції святкування, тому якщо ви вирішили відзначити Китайський Новий рік, вам слід дотримуватися певних правил і дотримуватися канони.

Читайте такожУ Китаї незаміжнім робітницям за 30 надали додаткові вихідні для налагодження особистого життя

По-перше, для святкування, краще всього надіти одяг червоного, коричневого, жовтого або зеленого кольору та їх відтінки відтінки. На столі важливо достаток, адже Свиня обожнює багато і смачно їсти. Однак, щоб не розсердити хозяку, свинину на стіл краще не ставити, а замість цього зупинити вибір на салатах, віддавати перевагу рослинній їжі, овочів, фруктів.

Обов'язково серед страв повинні бути мандарини і апельсини. Важливо, щоб кількість цитрусових на тарілці було парним. Найбільш відповідний варіант – по вісім фруктів на одній посудині.

Підійде для святкового столу також випічка.

5 лютого 2019 року краще бути виключно в колі найближчих людей, адже китайці ототожнюють цей день з єднанням всіх родичів і возз'єднанням роду.

Дуже важливо створити атмосферу свята в будинку, адже позитивні емоції залучать в дім добробут і щастя!