Правоохоронці Об’єднаних сил виявили контрафактну алкогольну продукцію та обладнання з її виготовлення на суму понад 28 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил на сторінці в Facebook.

"Упродовж листопада 2018 - січня 2019 років (...) викрито злочинну схему протиправного виготовлення та подальшої реалізації на території різних областей України, а також переміщення за сприяння на даний час не встановлених осіб через лінію розмежування фальсифікованих алкогольних виробів", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожНа Одещині з підпільного цеху вилучили 3 тонни алкоголю

1 лютого відбулися обшуки складських приміщень у Бахмуті та в Краматорську, в ході яких виявлено та вилучено лінію по розливу та упакуванню фальсифікованих алкогольних виробів; 1347 театрапаків ємкістю по 10 літрів кожен (13470 л) готової продукції - фальсифікованого алкоголю; понад 20,5 тонн етилового спирту; понад 20 тисяч марок акцизного податку України та інше приладдя.

"Загальна сума вилученого обладнання та товарно-матеріальних цінностей складає близько 1 мільйона доларів США". - наголосили в штабі ООС.

"На даний час проводяться слідчі (оперативні) заходи з метою встановлення всіх причетних осіб, в т.ч. військовослужбовців ЗСУ та правоохоронних органів, які мають відношення до вищевказаної злочинної схеми та здійснювали її "кришування"", - додали в ООС.

Відео: Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Після цього причетним особам буде повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.