Меню на День святого Валентина / Rubyran Flickr

14 лютого традиційно відзначається День закоханих.

УНІАН рекомендує не витрачати багато сил і часу на романтичну вечерю, а тому ловіть кілька швидких рецептів, щоб висловити свої ніжні почуття.

Насамперед подумайте про основну страву. Якщо чоловік або жінка любить м'ясо, ми рекомендуємо зупинитися на стейку та овочевому гарнірі. Ще один відмінний варіант - легкий салат.

Як приготувати стейк

М'ясо перед смаженням треба просушити / фото Katrin Gilger Flickr

Чудові стейки виходять з вирізки. Нагрійте м'ясо до кімнатної температури і візьміть сковорідку з товстим дном. Вилийте трохи олії на сковорідку, якщо сковорода-гриль, то обмажте саме м'ясо з усіх боків. М'ясо повинно бути теплим і стейки не повинні займати більше 2/3 поверхні сковороди. Далі швидко обсмажте м'ясо секунд по п'ятдесят із кожної сторони. Потім просто зменшіть вогонь і смажте по парі хвилин з кожного боку.

Оптимальна для смаку і текстури м'яса просмаження — середня, з скоринкою зовні і ніжною м'якоттю всередині. Додайте до м'яса спеції, зверху посипте розмарином і дайте м'ясу відпочити. Для більшого аромату можна накрити м'ясо фольгою. Подавати з овочевим гарніром.

Салат з креветками та авокадо

Такий салат стане відмінним варіантом для романтичної вечері.

Авокадо краще вибирати стиглий - він буде злегка м'який / фото newsru.co.il

Інгредієнти:

Креветки - 150 г

Авокадо - 1 шт.

Цибуля-порей - 60 г

Олія оливкова - 1 ст. ложка

Сік лимона - 1 ст. ложка

Сіль - за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

Трави прованські сухі (за бажанням) - за смаком

Базилік свіжий або інша зелень (для прикраси) - за смаком

Читайте такожДень святого Валентина: де провести 14 лютого в Києві

Як приготувати: авокадо треба очистити від шкірки і кісточки, наріжте кубиками. Варені креветки очистити, обсмажте пару хвилин на сковороді. Цибулю нарізати тонкими кільцями. Для заправки змішайте оливкову олію, лимонний сік, сіль, мелений перець. З'єднайте в мисці авокадо, креветки і цибулю, а потім додайте заправку.

Викладіть салат на тарілки і прикрасьте свіжою зеленню.

Також рекомендуємо запастися для вечері на День святого Валентина устрицями - вони підвищують лібідо, і взагалі придивитися до морепродуктів. Можна приготувати канапе з лососем або червоною ікрою, подати мідії.

Канапе з червоною ікрою

Щоб надати романтичності страві, рекомендуємо вирізати за допомогою формочок для печива сердечка з чорного хліба. На кожен шматочок хліба намажте вершковий сир, викладіть скибочку огірка і прикрасьте ікрою.

А тепер перейдемо до солодкого столу. Не варто купувати жирні торти з кремом - вам потрібна легкість у животі, адже це свято романтики! Якщо хочете подати щось солодке до столу і здивувати свою другу половинку пропонуємо вам кілька простих рецептів.

Брауні з вишнею

Брауні виходить дуже ніжним / alex lang Flickr

Це приголомшливо смачний і простий у приготуванні десерт.

Вам знадобиться:

200 г шоколаду 70-95%

100 г вершкового масла

20 г какао порошку

150 г цукру

3 яйця

100 г борошна

300 г вишні без кісточок

Якщо ви берете заморожену вишню, то розморозьте її і дайте вишні стекти.

Розтопіть шоколад з маслом, додайте цукор і какао - перемішайте. Потім додайте яйця - перемішайте. Після яєць додайте вишню - перемішайте. Потім додайте борошно і перемішайте.

Викладіть у форму розміром 20×20 см, форму попередньо змастіть маслом. Брауні поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати протягом 20-25 хвилин. Можна прикрасити брауні свіжими ягодами і цукровою пудрою.

Шоколадний ганаш

Один з найбільш легких рецептів до дня святого Валентина.

Ганаш - це шоколад і вершки / jules Flickr

На дві порції вам знадобиться:

– 200 мл жирних вершків (33%)

– 1 плитка чорного шоколаду

– 1-2 ст. ложки коньяку або рому, можна замінити лікером

– ягоди для прикраси (можна використовувати заморожені або кілька листочків м'яти)

Беремо каструлю, виливаємо вершки, доводимо до кипіння, але не кип'ятимо. В гарячі вершки кришимо шоколад (вершки знімаємо з вогню). Перемішуємо вінчиком шоколад з вершками, поки він не розтане. Додаємо коньяк або ром, перемішуємо і розливаємо в формочки (піали або склянки). Ганаш накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику до ранку.

Прикрасьте ганаш ягодами безпосередньо перед подачею.