У Києві відбувся перший півфінал національного відбору міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2019.

Відео дня

Читайте такожСьогодні відбудеться перший півфінал Нацвідбору на Євробачення: де і коли смотреть та як голосувати (відео)

За результатами голосування глядачів і членів журі найбільшу сумарну кількість балів отримали MARUV, Brunettes Shoot Blondes і YUKO. Саме вони 23 лютого будуть змагатися за право представляти Україну на міжнародній арені в Тель-Авіві (Ізраїль). У прямому ефірі свої пісні також представили: The Hypnotunez, LETAY, VERA KEKELIA, "ЦеШо" і BAHROMA.

Український коментатор і ведучий Євробачення-2017 Тимур Мірошниченко на сторінці в Instagram оцінив номери учасників першого півфіналу. За словами ведучого, MARUV варто попрацювати над піснею і постановкою, а YUKO варто переконатися щодо права виконання композиції GALYNA GULIALA, так як в ній присутні народні мотиви.

"The Hypnotunez - дуже прикольні чуваки і круті музиканти! Особисто мені дуже подобається така музика. Наживо, не по телевізору. І в розрізі Євробачення, на жаль, така історія не спрацьовує. LETAY - двоякі враження. З одного боку - цікавий тембр і голос Іллі, неординарна пісня, скоріше навіть історія, яскравий номер...З іншого - пазл тупо не склався...І ще одне питання: а скільки років дівчинці на кулі? Адже за правилами великого Євробачення на сцені можуть бути присутні лише особи, які досягли 16 років. Вважаю, що сольний дебют VERA KEKELIA вдався. Якщо продовжить працювати саме в такому жанрі, то у нас з'явилася дуже потужна артистка. Але тут як раз таки не вистачило постановки, яка могла наситити номер. І потужності не вистачило. ЦеШо - для мене це відкриття першого півфіналу! Театр музики! З глибоким посилом, грою, своїм стилем, несхожим на інших. Передбачаю їм світове визнання. Україна ще буде вами пишатися! Шкода, що випереджаючи планету багато в чому вже сьогодні, самі ми це усвідомлюємо значно пізніше. YUKO - ну круто ж! Ось так по-справжньому звучить українська пісня! Вона просто таки ллється! Який вокал, яка мелодика, який саунд! Смачно! Але...щось не переконали мене у правомочності виконання цієї пісні в Тель-Авіві (я щодо народності). Юля, Стас, у вас є два тижні переконатися в цьому, тому що буде прикро, коли ви виграєте Нацвідбір, а EBU вас завернуть", - зазначив Тимур.

Як повідомляв УНІАН, Анна Корсун пояснила свої концерти в РФ. 6 квітня вона заспіває в Москві, в концертному залі "Известия Hall", а 12 числа того ж місяця співачка виступить у Санкт-Петербурзі.