Судове засідання з розгляду зазначеного клопотання призначено на 12 лютого \ Фото УНІАН

На розгляд Шевченківського районного суду Києва надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 27 (види співучасті) , п.п 4, 6, 11, 12 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

Читайте такожЛуценко заявив, що ГПУ не має права затримувати Мангера

Про це повідомляється на сторінці суду у Facebook.

Судове засідання з розгляду зазначеного клопотання призначено на 12 лютого о 12.00 в приміщенні Шевченківського районного суду Києва за адресою: вул. Дегтярівська, 31-А.

Довідка УНІАН. 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя Катерини Гандзюк. Після тривалого лікування 4 листопада вона померла.

За підозрою у вчиненні злочину було затримано шість осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних - Миколу Новікова - через відсутність в його діях складу злочину. Під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, іншим - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову - суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобових домашніх арештів.

5 листопада у ЗМІ з'явилася інформація про те, що гроші за напад на Гандзюк підозрюваному в замовленні злочину нібито передавав Ігор Павловський - помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука. 12 листопада суд заарештував Павловського. За даними СБУ, він підозрюється в співучасті у вбивстві Гандзюк.

4 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у справі про вбивство активістки оголошено підозру раніше судимому громадянину на прізвище Левін, відомому в кримінальному світі на прізвисько Москаль-молодший. За словами Луценка, Левін достроково вийшов із в'язниці за «законом Савченко». За даними СБУ, Левін був оголошений в міжнародний розшук 10 грудня 2018 року.

Сьогодні, 11 лютого, Луценко повідомив, що голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства Гандзюк. Пізніше Луценко уточнив, що, за версією слідства, Мангер є замовником та частково організатором вбивства.