Суддя Нацвідбору Євробачення-2019 Євген Філатов пояснив свою низьку оцінку співачці Maruv. Так, він зазначив, що таким чином хотів дати шанс потрапити у фінал і іншим талановитим претендентам.

Відео дня

Крім того, за його словами, він знав, що Maruv отримає високий бал від глядачів. Про це він написав в Instagram.

MARUV: Безумовно, номер, який продемонструвала співачка, теж потрібен на конкурсі. Саме такі виступи додають шоу фарб і привертають до нього велику аудиторію. Якщо говорити про виступ з професійної точки зору, я б в ньому нічого не міняв – ні у візуальному образі, ні в музиці. На даний момент – це єдина танцювальна пісня в конкурсі. Ще недавно така музика вважалася клубної, але зараз я впевнено констатую, що це "поп". Я не вважаю, що 4 бали, які ця співачка отримала від мене – низька оцінка її творчості. Адже ще є "одиниця", "двійка" і "трійка", до того ж, учасників було вісім, а значить 4 – це, як не крути, оцінка не погана, а середня. Цей бал я дав з двох причин. Перша – моя власна оцінка пісні MARUV, а друга – певний розрахунок, який також змушені використовувати судді. За кількістю коментарів у соцмережах я розумів, що у MARUV дуже велика підтримка серед користувачів, тому для мене абсолютно не стало здивуванням, що від них вона отримала 8 балів. Спочатку, навіть з четвіркою я розумів, що вона потрапить у фінал.Інша справа, що в нинішніх тренди не властиво поважати музичне ремесло. Пісня, написана за два дні і за досить простим рецептом, в сумі з величезною підтримкою аудиторії, може виграти у пісні, в яку вкладено набагато більше зусиль. Але це реалії сучасного музичного світу. Я ще раз хочу підкреслити, що у мене немає особистих претензій ні до MARUV, ні до її номера. Середній бал цій артистці – дав шанс поборотися за право виступити у фіналі іншим, менш популярним, учасникам. Я б дуже хотів, щоб українські артисти з нішевою, але не менш якісною музикою, теж мали шанс на боротьбу. Я абсолютно задоволений загальним результатом першого півфіналу. І дуже радий, що бали суддів, як правильно зауважив ведучий, на цей раз практично співпали з вибором телеглядачів. Навіть незважаючи на те, що на думку багатьох, я дав надто низьку оцінку фаворитам цього півфіналу, я за нову якісну українську музику і щиро всім бажаю удачі в цьому змаганні. ... Фінал обіцяє бути жарким і хто поїде представляти Україну, в підсумку вирішувати вам. Обіцяю об'єктивно враховувати всі фактори.

Публікація від The Maneken (@themaneken)

Користувачі мережі відзначили, що бал, який поставив Філатов, був справедливим.

Як повідомляв УНІАН, прямі ефіри Національного відбору-2019 відбудуться 16 (другий півфінал) та 23 лютого (фінал). Учасник від України виступить у другому півфіналі конкурсу, який відбудеться 14 травня.