Після заяви Мангера суддя оголосив перерву у засіданні / фото УНІАН

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якому оголошено підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, заявляє, що боїться за своє життя, і запевняє, що не планує накладати на себе руки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на засіданні Шевченківського районного суду Києва, де йому обирають запобіжний захід.

Читайте такожМангер "не розуміє", чому його підозрюють у причетності до вбивства Гандзюк

«Я переживаю за своє життя. Живим я слідству сьогодні не потрібен. Оскільки доказів (вини Мангера — УНІАН) не існує, то моє фізичне знищення дозволить закрити цю справу і придумати винного. Я заявляю, що не збираюся накладати на себе руки. І якщо зі мною щось трапиться, прошу розглядати це як убивство», - заявив Мангер.

Також, за його словами, Гандзюк співпрацювала зі Службою безпеки України, зокрема, з генералом Данилом Доценком, який, як стверджує підозрюваний, «створив на території області декілька кримінальних угруповань, які займалися вирубкою лісу, рекетом та вимаганням».

«Це стало причиною конфлікту між СБУ та поліцією на Херсонщині. Я вважаю, що Доценко організував напад на Гандзюк з метою дискредитації поліції. Але після того, як результатом нападу стали дуже тяжкі наслідки, відбулося фізичне знищення Катерини і використання цієї трагедії у політичних цілях», - зазначив він.

Також Мангер додав, що вважає висунуту йому підозру в організації вбивства Ганзюк політичним переслідуванням «Батьківщини».

Після заяви Мангера суддя оголосив перерву у засіданні на 15 хвилин.