Міністерство активно працює над зміною законодавства, аби регіональні програми запрацювали / Фото УНІАН

Кабінет міністрів затвердив Національний план управління відходами до 2030 року.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу без обговорення.

Після цього міністр екології Остап Семерак повідомив колегам по Кабміну, що делегація Євросоюзу підтримує ухвалення даного національного плану, який є важливим кроком щодо приведення вітчизняного законодавства до європейських норм управління відходами.

Відео дня

Читайте такожОкупанти скидають токсичні відходи в Чорне море (фото)

На своїй сторінці у Facebook Семерак написав, що план управління відходами не тільки «важливий стратегічний документ, який уперше за всі роки незалежності України визначає як маємо і будемо поводитися з відходами, але й визначає практичні заходи, які дозволять нарешті навести лад у цій сфері».

«За цей період наша держава має щорічно виконувати ряд завдань і практичних заходів, щоб ситуація із відходами змінилася. Національний план якраз визначає такі завдання, але він також передбачає ряд регіональних планів із точним аналізом ситуації у регіонах та визначенням необхідної кількості інфраструктурних об’єктів, зокрема, сміттєпереробних заводів, ліній тощо», - зазначив Семерак.

За його словам, зараз міністерство активно працює над зміною законодавства, аби регіональні програми запрацювали.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року міністр екології заявив про те, що реформа у сфері управління відходами передбачає створення у 2019 році єдиного органу виконавчої влади, який регулюватиме сферу управління відходами та створення належної структури для поводження з ними.

На початку червня міністр Семерак заявив, що очікує на ухвалення парламентом рамкового закону про відходи, що відповідає Національній стратегії поводження з відходами, до кінця року.

У 2017 році Кабмін ухвалив Національну стратегію управління відходами, яка визначає політику управління всіма видами відходів до 2030 року. Тоді ж було ухвалене рішення про створення на рівні уряду Координаційної ради з питань реалізації Національної стратегії управління відходами під головуванням віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.