Ситуація навколо нацвідбору "Євробачення" буквально підірвала мережу. Артисти, продюсери, менеджери шоу-бізнесу вкрай різко висловлюються про відбір, називаючи його повним фіаско і звинувачуючи організаторів у непрофесіоналізмі.

Відео дня

Читайте такожСпівачку MARUV покликали на пре-паті "Євробачення" до Москви

«Шоу вийшло, молодці. Але для країни - це початок кінця. Якщо ми і далі будемо так робити, нас скоро не стане», - пише продюсер Віталій Пастух.

Він підтримує думку багатьох колег про те, що організатори не створили правила для учасників, тим самим дозволивши брати участь у відборі артистам, які виступають у Росії. Політика зіграла вирішальну роль.

«Нездатність менеджерів команди Аласанії під його управлінням, прорахувати найпростіші наслідки своїх дій, призвели до того, що забивши болт на формування адекватних умов відбіркового процесу на Євробачення до того, як ми отримуємо грандіозні скандали на порожньому місці. Тотальне ігнорування реальності і професійна некомпетентність численних протеже Аласанії, набраних ним на немаленькі зарплати в НСТУ за рахунок бюджету, в результаті призвело до закономірного фіналу. А враховуючи те, що незалежний український шоубіз тільки-тільки формується, ми змушені спостерігати цей цирк у виконанні творчих „внеполітиків“. MARUV, Freedom Jazz, абсолютно незрозумілі заяви KAZKA про якусь „місію об'єднувати людей, а не сіяти розбрат“, яким вони мотивують свою відмову - це взагалі про що? Вони з небратами нас об'єднувати зібралися? Теж роялті від русні ближче до тіла? І плюс концерти? Просто жесть...», - пише блогер Alex Noyt.

«Аплодую стоячи! Гідний вчинок. Повага вам велика. Правильне рішення! Кількість переглядів підтверджує, що ваша публіка з вами завжди! Які ви молодці! Я ще більше вас покохала. Було б супер, якби ви поїхали, але не такою ціною. Тому це правильне і зважене рішення. Нехай ця ситуація буде хорошим уроком організаторам. Я навіть не сумнівалася в тому, що ви відмовитеся. Молодці. Перемога повинна бути чесною! Спасибі вам за таку позицію!», - пишуть під заявою гурту Kazka в мережі.

Як повідомляв УНІАН, громадський мовник (НСТУ) і співачка MARUV, яка перемогла в конкурсному відборі, не змогли домовитися щодо її участі в Євробаченні 2019. 26 лютого фіналіст національного відбору на Євробачення 2019 гурт Freedom Jazz відмовилася представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі після пропозиції НСТУ. Пізніше стало відомо, що і Kazka відмовилася від участі в Євробаченні.