Мати учасниць дуету "Анна-Марія", який виступав на Нацвідборі на Євробачення 2019, несе відповідальність за всі арешти і смерті в Криму, оскільки вона працює в окупаційному відомстві.

Читайте такожУкраїна без Євробачення: скандали з національним відбором на пісенний конкурс (відео)

Про це заявив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз в ефірі телеканалу ATR.

Чийгоз зазначив, що Лариса Опанасюк не просто заступник Аксьонова, а вона є дуже активним членом команди і на її совісті всі смерті, арешти і жахи, які відбувалися на півострові.

За словами Чийгоза, Опанасюк з особливою ненавистю до України працює над новими репресіями проти кримських татар і проукраїнського населення в Криму. При цьому її діти, Ганна і Марія, які живуть в Україні, користуються всіма благами.

Він також підкреслив, що справа не тільки в дівчат, а й у тих, хто знає, хто вони.

"Ця історія показова ще й тим, що ряд тих, хто мав нести відповідальність за такий політичний захід як Євробачення, потрібно закликати до відповідальності за те, що вони це (участь "Анна-Марія" у Нацвідборі) допустили", - зазначив Чийгоз.

Як повідомляв УНІАН, напередодні фіналу Нацвідбору-2019 в якому брав участь дует Anna Maria розгорівся скандал. В ефірі програми «Prime: Скрипін» співаючі близнючки відмовилися відповідати на політичні питання. «Насправді Крим залишився Кримом. Те ж море, ті ж гори, повітря. Мені здається, Україна втратила Крим ... Коли їдемо в Крим, то проїжджаємо два кордони. Цим все сказано», - сказала одна з сестер. При цьому, артистки не визнали той факт, що Росія окупувала півострів.

Скандал отримав гучне продовження у фіналі Нацвідбору на Євробачення 2019, після якого дівчата розплакалися.