Посол Франції назвала твіт журналіста "ганьбою" / фото: УНІАН

Ведучий українського телеканалу «Прямий» і політтехнолог Тарас Березовець вважає, що його твіт про пожежу в Соборі Паризької Богоматері є прийнятним, адже він, як журналіст, має право на свободу висловлювань.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook у відповідь на критику з боку посла Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Нагадаємо, Березовець пожартував про те, що пожежа в соборі Паризької Богоматері відбулася через недавній візит Володимира Зеленського в Париж.

Відео дня

"Взагалі, Макрону дуже пощастило, що після приїзду Зеленського згорів лише Собор Паризької Богоматері. А міг би і Єлисейський палац спалахнути", - написав він.

Після того, як посол Франції в Україні Ізабель Дюмо назвала твіт журналіста «ганьбою», телеведучий вирішив роз'яснити ситуацію.

«Велика Французька революція подарувала світу три головні цінності: свободу, рівність, братство. Саме свобода, зокрема, свобода слова є непорушним принципом П'ятої республіки. Скандально відоме французьке видавництво Charlie Hebdo кілька років тому стало мішенню терористичної атаки через свої неоднозначні публікації. Проте, ніхто не поставив під сумнів право журналістів на свою суб'єктивну думку. У мене просте питання. Чому моє право як українського журналіста відрізняється від прав моїх французьких колег? Чи був жарт за межею. Так, був. Але, відверто, чим він в принципі відрізняється від 90% жартів 95-го кварталу?» - написав він.

Водночас журналіст попросив вибачення за «невдалу метафору».

«Я не мав наміру образити нічиї почуття і приношу свої вибачення всім, кого образив мій невдалий жарт. Собор в моєму пості був всього лише невдалою метафорою і тому я видаляю свій неоднозначний жарт з минулого поста», - сказав Березовець.