Робота Софію активували 19 квітня 2015 року / фото УНІАН

Розвиток і вдосконалення штучного інтелекту й роботів - вкрай небезпечне і руйнівне.

Про це в коментарі Главреду розповів астролог Влад Росс.

"Згадайте, фільми 80-х років про Термінатора і тому подібні, згадайте, який фурор вони тоді зробили. Подібні ідеї не з'являються просто так. Якщо людина починає повністю довірятися комп'ютеру та штучному інтелекту, то потрібно бути готовими до найнесподіваніших речей, як, наприклад, нещодавно літак, що прямував в одне з німецьких міст, прилетів в Единбург - так вирішив автопілот. Тому людям не можна повністю передавати кермо правління "в руки" штучного інтелекту", - зазначив астролог.

Відео дня

За словами Росса, активуючи знаменитого робота саме 19 квітня 2015 року, творці Софії дуже вгадали з датою.

Читайте такожNewsweek: Штучному інтелекту забракне розуму відібрати планету людства

"У цей день Сонце і Місяць з'єдналися з Марсом, плюс – це якраз було в молодика. Таке положення планет визначило великі перспективи цього винаходу, а також грандіозну славу, яку вона завоювала. Якщо судити з цієї дати, то робота Софії нам не варто побоюватися - особисто вона не знищить світ. Однак я б не радив людству розслаблятися: подібних речей (штучного інтелекту) варто побоюватися, тому що непомітно для самих людей може бути пройдена точка неповернення, що приведе до загибелі нашої планети", - застеріг астролог.

"Але, з іншого боку, одкровення Іоанна Богослова говорить про те, що "кінець світу" на Землі може бути пов'язаний з вогнем, в тому числі можна трактувати і так, що роботи цілком можуть запустити атомні ракети", - додав він.

Тому Росс вважає, що розвиток і вдосконалення штучного інтелекту і роботів – вкрай небезпечне і руйнівне.

"Людина не повинна давати занадто багато влади роботам і штучному інтелекту, ввіряти себе в руки штучного інтелекту. Бо штучний інтелект – це і є диявол, а душа – це божественне", - резюмував він.

Раніше штучний інтелект AlphaStar, створений компанією DeepMind (належить холдингу Alphabet Inc.), здолав двох професійних гравців в стратегію StarCraft II, що проходить у реальному часі.