Ілюстрація REUTERS

Папа Римський Франциск в неділю, 21 квітня, виголосив присвячену Великодню промову, в якій згадав Україну.

Читайте такожВеликодушність понтифіка: Папа Римський в знак світу поцілував ноги лідерам Південного Судану (відео)

"Нехай Великдень принесе розраду для мешканців східної України, які страждають від конфлікту, який триває. Нехай Господь заохотить ініціативи гуманітарної допомоги і ті, що спрямовані на досягнення довготривалого миру ", - сказав він у своєму пасхальному зверненні "Urbi et orbi" - "Місту і світу". Він щороку виступає на Великдень на площі Святого Петра у Ватикані, передає Vatican News.

Відео дня

Під час виступу Папа згадав інші конфлікти, які відбуваються в світі, зокрема в Сирії, Судані, Ємені та інших країнах. Крім цього, Франциск засудив теракти на Шрі-Ланці, які сталися у Великдень під час святкових богослужінь у кількох церквах.

Послухати промову на площі зібралися тисячі людей. Вони приїхали до Ватикану з різних країн світу. Виступ Папи транслювали у прямому ефірі для мільйонів телеглядачів з усього світу.

Як повідомляв УНІАН, римсько-католицька церква і більша частина протестантів, що живуть за григоріанським календарем, 21 квітня відзначають свято Воскресіння Христового. Християни за юліанським календарем відзначають одне з 12 головних свят - Вербну Неділю.