Травневі свята не обходяться без шашликів. Якщо ви ламаєте голову, чого б ще цікавенького приготувати на природі - тримайте 5 оригінальних рецептів закусок до м'яса.

Закуска на чіпсах

Дрібно нарізаємо 1 помідор, пучок кропу, на тертці тремо часник та твердий сир. З’єднуємо усе з майонезом та накладаємо на чіпси. Прикрашаємо маслинами та смакуємо разом із шашликом.

Читайте такожКращий рецепт паски: як правильно приготувати паску в домашніх умовах

Фаршировані печериці

Для основи цієї закуски беремо печериці з великими шапочками. Для начинки подрібнюємо перець чилі та перемішуємо з 150 г вершкового масла. Наповнюємо гриби та запікаємо у фользі 15 хвилин.

Рулети з лаваша

Подрібнюємо петрушку, варені яйця та твердий сир натираємо на тертці. Додаємо майонез, перемішуємо та змащуємо сумішшю лаваші. Скручуємо у рулети та обсмажуємо на вогні.

Читайте такожСалати на Великдень: 5 оригінальних рецептів

Закуска з оселедцем

Варимо у вогнищі картоплю "у кожушках", охолоджуємо та нарізаємо кільцями. Ріжемо оселедець на невеликі шматочки, додаємо зелень, цибулю, олію та спеції. Накладаємо начинку з оселедцем на картоплю, - це чудово смакує з шашликами.

Гострі помідори

Нарізаємо томати дольками, додаємо подрібнений кріп, трохи цукру, сіль, перець. Для гостроти нарізаємо 1 перець чилі, видавлюємо часник та заливаємо все олією. Усе ретельно перемішуємо, і швидка закуска до м'яса готова.