Ілюстрація / REUTERS

Трансляція першого півфіналу міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2019» у прямому ефірі була перервана хакерською атакою з показом короткого  з попередженням з приводу небезпеки Ізраїлю.

Читайте такожЄвробачення 2019: представник Росії серйозно захворів напередодні виступу

Попередження було замасковано під оповіщення Армії оборони Ізраїлю про те, що всім, хто знаходиться на відстані 1,2 км від місця проведення конкурсу в північній частині Тель-Авіва, необхідно негайно сховатися в бомбосховищах. Двохвилинне відео було підсумовано фразою наступного змісту: «Ізраїль небезпечний, ви ще переконаєтеся в цьому», передає ISRA.

Відео дня

Поки що невідомо, хто стоїть за цією хакерською атакою, проте вона все ж не змогла перешкодити проведенню першого півфіналу пісенного конкурсу, за підсумками якого місця у фіналі забезпечили собі представники Австралії, Греції, Білорусі, Сербії, Кіпру, Естонії, Чеської Республіки, Ісландії, Сан-Марино та Словенії.

Як повідомляв УНІАН, раніше угруповання «Палестинський ісламський джихад» пообіцяло зірвати пісенний конкурс Євробачення 2019. В Ізраїлі, тим часом, запевняють, що ескалація збройного конфлікту між Ізраїлем і бойовиками Сектору Гази не вплине на проведення конкурсу.