Суд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і позбавив волі на 10 років кожного / фото УНІАН

Харківська місцева прокуратура №1 відновила розслідування кримінального провадження, що стосується експертів, які досліджували обставини резонансної ДТП в центрі міста.

Про це повідомив адвокат засудженого за скоєння смертельної ДТП на вулиці Сумській у жовтні 2017 року Геннадія Дронова Сергій Перепелиця. Юрист виклав на своїй сторінці у соцмережі Facebook фотографію першої сторінки постанови прокуратури.

"Постанова слідчого про закриття кримінального провадження щодо експертів була скасована прокурором тільки після подання скарги до суду та змінено підслідність, провадження направлено до СУ ГУНП в Харківській області", - написав Перепелиця.

Відео дня

За його словами, це рішення зовсім не означає покарання експертів, яких підозрюють у порушенні закону. "Розслідування буде, а притягнення до відповідальності – питання!" - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, адвокат Дронова через суд домігся відкриття справи проти працівників науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Бокаріуса, які не змогли встановити швидкість автомобіля Зайцевої в момент скоєння ДТП. Однак поліція закрила провадження у зв’язку із тим, що слідство не встановило в діях судових експертів ознак кримінального правопорушення.

Читайте також"Кардинально змінила позицію": адвокат родичів загиблих у ДТП в Харкові розповіла про цинізм Зайцевої

Перепелиця оскаржив постанову слідчого про закриття провадження проти працівників науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Бокаріуса.

Довідка УНІАН. 18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, і автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці загинули п'ятеро осіб, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років кожному. Захисники Зайцевої і Дронова подали апеляційні скарги на вирок суду.