Порівняно із початком року кількість дещо скоротилася / фото УНІАН

Кількість зареєстрованих внутрішніх переселенців з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та АР Крим станом на 24 червня становила 1 млн 386 тис. 501 осіб. 

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України.

Читайте такожКожен українець може подати в суд на Росію та отримати компенсацію - Данилюк

Відео дня

Згідно з повідомленням, такі дані про переселенців надали структурні підрозділи соціального захисту населення обласних та Київської міської державних адміністрацій.

У повідомленні не вказується, яка кількість сімей перебуває на обліку і яку суму передбаченої державою грошової допомоги було виплачено на цей момент цій категорії осіб.

Як повідомляв УНІАН, після анексії Росією Криму в березні 2014 року і початку антитерористичної операції на Донбасі у квітні того ж року з'явилася велика кількість біженців з Криму й окремих районів Донецької та Луганської областей.

За даними Мінсоцполітики, кількість зареєстрованих внутрішніх переселенців з Криму і Донбасу станом на 18 червня становила 1 млн 385 тис. 031 осіб.

На початок 2019 року кількість зареєстрованих внутрішніх переселенців з Криму і Донбасу становила 1 млн 512 тис. 435 осіб.