Князєв визнає, що вбивство Шеремета усе ще не розкрито / УНІАН

У слідства є нові напрацювання у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова Національної поліції Сергій Князєв сказав під час доповіді президенту Володимиру Зеленському.

Читайте такожВ ОБСЄ закликали українську владу завершити розслідування вбивства Шеремета

Князєв заявив, що до сьогодні цей злочин не розкрито, однак у слідства є певні напрямки, за якими триває розслідування, при цьому ці напрямки є таємницею слідства і не можуть бути розголошені на загал. 

"Пане президенте, на теперішній час Національна поліція має ряд перспективних напрямків своєї роботи щодо розкриття вбивства Павла Шеремета. Враховуючи, що зазначена інформація має обмежений доступ і знаходиться в активній фазі, готовий Вам доповісти особисто. На це я отримав сьогодні дозвіл слідчого (постанову на надання дозволу на розголошення відомостей досудового розслідування) у певному обсязі, де мені делеговано розголосити дані досудового розслідування президентові України та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову", - сказав Князєв. 

Після цього Зеленський разом з Аваковим і Князєвим пішли ознайомлюватися з матеріалами слідства.

При цьому Зеленський пообіцяв журналістам дати відповіді на запитання.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

Поліція кваліфікувала злочин за 2 ч. п. 5 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).

Генпрокурор Юрій Луценко назвав основною версією вбивства Шеремета помсту за його професійну діяльність. Міністр внутрішніх справ Аваков не виключив, що до злочину може бути причетна Росія.

30 грудня 2018 року Луценко повідомляв, що коло підозрюваних у вбивстві журналіста звузилося із декількох тисяч до декількох сотень осіб.

19 липня речник МВС Артем Шевченко заявив, що у справі про вбивство Шеремета досі немає жодного підозрюваного.

20 липня Зеленський закликав генпрокурора, міністра внутрішніх справ, керівників Нацполіції та СБУ 23 липня доповісти про хід розслідування справи.