Філарет REUTERS

Очільник ліквідованої Української православної церкви Київського патріархату Філарет закликав предстоятеля Православної церкви України Епіфанія відкликати листа до "Ощадбанку" і не втручатися в справи УПЦ КП.

Про це йдеться у відкритому листі Філарета до Епіфанія, опублікованому на сайті ліквідованої УПЦ КП.

Читайте також"Звертайтеся до влади, протестуйте": Філарет закликав вірян до боротьби проти Епіфанія

Відео дня

За словами Філарета, Епіфаній направив "Ощадбанку" листа із проханням закрити рахунок Київської Патріархії. Він наполягає, що з 20 червня 2019 року Епіфаній не є предстоятелем Київської патріархії, тому ні його рішення, ні постанови Священного Синоду ПЦУ не мають жодного стосунку до Київської патріархії. 

"Тому прошу Вас відкликати Ваш лист до Ощадбанку про закриття рахунку Київської патріархії і в подальшому не втручатися у справи УПЦ Київського Патріархату. Не руйнуйте Церкву, яка була створена великими трудами і скорботами, але не Вашими. Побійтесь Бога! Якщо Ви в Нього не вірите, то майте хоча б людську совість!", - додав Філарет.

Як повідомляв УНІАН, 20 червня почесний патріарх Філарет ПЦУ скликав "помісний собор", на якому оголосив про відновлення ліквідованої УПЦ Київського патріархату та невизнання томосу про надання автокефалії Православної церкви України.

Філарет заявив, що ПЦУ стала залежною від Константинопольського патріарха. Також він розкритикував отриману українською церквою назву. За його словами, назва церкви мала бути "Українська православна церква".