У парку Шевченка зібралися учасники Маршу захисників / фото twitter.com/vmanulik

У столичному парку імені Тараса Шевченка збираються учасники Маршу захисників України.

Читайте такожУ Києві розпочалися святкові заходи до Дня Незалежності за участі президента (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, учасники заходу сконцентрувалися переважно біля входу в парк з боку Київського національного університету, біля пам’ятника Шевченку, дехто прийшов з дітьми.

Відео дня

Також декотрі учасники маршу прийшли у вишиванках, а дехто тримає державні прапори та прапори військових бригад.

Наразі зібралося вже декілька тисяч осіб, хоча початок руху колон заплановано на 11.30.

У марші візьмуть участь, згідно з даними організаторів, члени родин загиблих захисників України, військові, добровольці, ветерани та волонтери, колишні політичні в’язні – учасники національно-визвольного руху та небайдужі громадяни.

Коли сформовані групи учасників маршу з різних областей проходять парком для формування колон, інші учасники заходу, які зібралися тут, аплодують їм та вигукують: «Дякуємо!».

На Марш захисників України зареєструвалися майже 10 тисяч учасників з 20 областей України.

Читайте такожПублічну безпеку в Україні з нагоди Дня Незалежності забезпечують 13 тисяч правоохоронців

Учасники маршу пройдуть бульваром Шевченка до Бессарабської площі, потім підуть на Майдан Незалежності, де проведуть перформанс на підтримку військовополонених, заспівають Державний Гімн України.

Після цього частина людей піде на Михайлівську площу для участі у міжконфесійному молебні за полеглими учасники бойових дій.

Як повідомляв УНІАН, Президент України Володимир Зеленський призначив День вшанування пам'яті захисників, які загинули за незалежність та територіальну цілісність України.