Ілюстрація / REUTERS

Постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич заявив, що наразі позиція щодо непостачання води до тимчасово окупованого півострову є «однозначною» і немає підстав для того, щоб її змінювати.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на брифінгу в Києві.

Читайте такожНа траурному молебені в окупованій Ялті знепритомніли діти

Відео дня

Відповідаючи на запитання щодо можливості відновлення Україною водопостачання Криму, Кориневич сказав: «Під час спілкування з журналістами пан президент (України Володимир Зеленський – УНІАН) заявив, що ніхто до української сторони з цим питанням (щодо відновлення водопостачання Криму – УНІАН) не звертався. Ми за місяці роботи в представництві не бачили звернень іншої сторони щодо цього питання. Тобто до нас не зверталися з цього питання».

«Ми так як і ви бачили відповідні реакції в ЗМІ, в соціальних мережах. Я думаю, що позиція наразі є однозначна – все залишається так, як є, тож я не бачу підстав для змін», - додав Кориневич.

Як повідомляв УНІАН, 10 жовтня президент України Володимир Зеленський сказав, що не обговорював з президентом Росії Володимиром Путіним питання відновлення подачі води до окупованого Криму з материкової частини держави.

На прес-марафоні на запитання: «Чи просив у Вас Путін вже води для Криму?» Зеленський відповів: «Ні».

А на запитання, чи готовий український президент вести переговори на цю тему, глава держави відповів: «Щоб переговори були, хтось повинен починати цю тему. Тему та сторона не починала. Ми в цьому питанні захищаємо Україну. Що ми готові робити, те робимо».