Синод ПЦУ вирішив створити для Філарета релігійну організацію у формі місії \ УНІАН

Почесний патріарх Православної церкви України (ПЦУ) Філарет відреагував на рішення Священного синоду церкви створити для нього релігійну організацію у формі місії у зв'язку із завершенням процедури ліквідації релігійної організації "Київська патріархія Української православної церкви Київського патріархату".

Читайте такожЕпіфаній вірить, що Філарет передумає й повернеться до ПЦУ

Про це йдеться в його заяві, опублікованій на сайті Київського патріархату. "Митрополит Епіфаній та Священний синод заявили, що вони завершили ліквідацію Київської патріархії Української православної церкви Київського патріархату. Це неправда! Церкву не можна ліквідувати... Ми будемо боротися за Київський патріархат до останнього", - зазначив почесний патріарх.

Відео дня

На думку Філарета, синод ПЦУ своїми рішеннями продемонстрував залежність від грецької традиції і "несвідомо готує релігійну війну в Україні".

Також почесний патріарх саркастично відреагував на рішення синоду залишити йому резиденцію на вул. Пушкінській у Києві. "Спасибі предстоятелю Блаженнішому митрополиту Епіфанію і Священному синоду ПЦУ, що на своєму засіданні 5 грудня 2019 року виявили до мене милість: не викинули 90-річного патріарха на вулицю, як збиралися це зробити, а залишили довічно проживати у приміщенні Київської патріархії на вул. Пушкінській, 36, яке я побудував у важкі для церкви радянські часи, і служити у Володимирському соборі", – йдеться в заяві.

Як повідомляв УНІАН, синод Православної церкви України вирішив створити для почесного патріарха Філарета релігійну організацію в складі ПЦУ у формі місії.