Офіцер СБУ свого часу на суді спростував версію про стрілянину активістів по правооїоронцях / фото УНІАН

На засіданні суду у справі п'ятьох екс-"беркутівців" співробітник Центру спеціальних операцій СБУ "А" полковник Дмитро Каплунов, який нещодавно загинув на Донбасі, спростував версію адвокатів обвинувачених про те, що учасники Майдану стріляли по правоохоронцях з готелю "Україна".

Про це Земсков повідомив кореспондента УНІАН, коментуючи заяву судді Святошинського райсуду Києва, що розглядає справу про масові вбивства на Майдані 20 лютого 2014 року, Сергія Дьячука, який сказав, що свого часу Каплунов у суді як залегендований свідок надавав покази.

За його словами, Каплунов, який свідчив як залегендований свідок під ім’ям "Дмитро", повідомив суду, що 20 лютого 2014 року він у складі контрснайперської групи перебував на даху будівлі Кабміну. Їм було поставлено завдання спостерігати за будівлею готелю "Україна" з метою виявлення та знешкодження осіб, які ведуть вогонь з готелю.

Відео дня

Читайте такожУ Києві попрощалися з офіцером СБУ, який загинув на Донбасі (фото, відео)

За словами Земскова, у своїх показах Каплунов зазначив, що під час спостереження члени контрснайперської групи не виявили будь-яких ознак того, що з будівлі готелю хтось вів вогонь або просто перебував зі зброєю.

Земсков підкреслив, що ці свідчення Каплунова спростовують версію адвокатів екс-"беркутівців", які наполягають на тому, що по мітингувальниках стріляли не їхні підзахисні, а невстановлені особи з готелю "Україна".

Як повідомляв УНІАН, двоє бійців спецпідрозділу Центру спеціальних операцій СБУ - Дмитро Каплунов та Денис Волочай загинули 1 грудня. Під час бойового зіткнення внаслідок вибуху міни бійці дістали поранення, несумісні з життям, і загинули на місці.

3 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння їм посмертно звань Герой України з врученням ордена "Золота Зірка".

Сьогодні, 10 грудня, головуючий по справі екс-"беркутівців" суддя Дьячук розсекретив свідка Каплунова у зв'язку з його загибеллю.