Продовжено запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці / yaizakon

Роздільнянський районний суд Одеської області продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Миколі Тарасову - підозрюваному у вбивстві 11-річної жительки районного центру Іванівка Дарини Лук'яненко, скоєному 13 червня.

Як повідомили УНІАН у суді, відповідне рішення суд ухвалив сьогодні, 11 грудня.

Таким чином, задоволено клопотання правоохоронців - обвинувачуваному продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці.

Відео дня

Також сьогодні суд постановив перевести Тарасова до Одеського слідчого ізолятора з Роздільнянського ІТТ, де фігурант перебував в одиночній камері.

Читайте такожСьогодні День пам'яті кримчаків і євреїв Криму, загиблих у Голокост

З проханням про переведення підозрюваного в Одесу звернувся представник постраждалої сторони.

Наступне засідання заплановано на 9 січня 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, 11-річна Дарина Лук'яненко зникла вдень 13 червня цього року дорогою на заняття танцями в смт Іванівка Одеської області. Дитину розшукували сотні людей - співробітники поліції, Нацгвардії, ДСНС, волонтери, у спецоперації було задіяно водолазів і авіацію.

19 червня Лук'яненко виявили вбитою у вигрібній ямі, затримано підозрюваного - 22-річного місцевого жителя Миколу Тарасова.

Злочин попередньо класифіковано за ч.4 ст.152 (спроба зґвалтування неповнолітньої), ч.2 ст.146 (викрадення), ч.2 ст.115 (умисне вбивство), ст.297 (наруга над тілом).

21 червня Тарасова поміщено в СІЗО без права внесення застави, в серпні суд постановив направити чоловіка до медичного закладу для проведення комплексної стаціонарної судової психолого-психіатричної експертизи.

22 листопада обвинувальний акт спрямовано до суду, 10 грудня в Роздільнянському суді Одеської області розпочато підготовче засідання, під час якого Тарасов заявив, що не вбивав Лук'яненко, а свідчення дав під тиском правоохоронців.