В автобусі, як розповіла Чорногуз, транслювали серіал російською мовою / фото: Facebook Yaryna Chornohuz

У пасажирському автобусі сполученням "Луцьк-Київ" стався скандал через російський серіал у салоні – водій відмовлявся його вимкнути.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила волонтер Ярина Чорногуз.

За словами дівчини, вона разом з подругою поверталася автобусом з Луцька, де тільки що поховала свого хлопця Миколу Сорочука - 22-річного військовослужбовця, який загинув 22 січня на Донбасі.

В автобусі, як розповіла Чорногуз, транслювали серіал російською мовою.

"Коли я підійшла і ввічливо попросила вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що я нещодавно повернулася із зони бойових дій, з лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів, водій це зробити (прикріпляю фото) відмовився", - пише дівчина.

Читайте такожУкраїнці розповіли, яким бачать патріотизм

За її словами, водій вимагав, щоб вона дізналася думку більшості автобуса.

«Я повернулася і пояснила все той же людям, і важливо їм дивитися російське кіно, пропонувала його вимкнути. На нас почала кидатися якась жінка, яка їхала назад з Італії і їй байдуже якою мовою і ми вбивці, їздимо на війну, вона нас туди не посилала. Інша частина автобуса просто промовчала. Пам'ять, що я повертаюся з похорону свого хлопця-бійця, який загинув, захищаючи їх можливість вільно пересуватися неокупованими дорогами України, зустріли мовчанкою з винуватими очима», - говорить Ірина.

Нарешті дівчата вийшли з автобуса посеред траси. "Нас двох, волонтера аеророзвідки і медика, дорослі зрілі люди, громадяни України, на чолі з водієм погодилися висадити посеред траси, щоб далі спокійно дивитися російське кіно", - написала Чорногуз.

У компанії-перевізника вже відреагували на інцидент. Там зазначають, що "м'яко кажучи, шоковані вчинком водія" і відзначили, що на кожен рейс видають флешку з українськими стрічками.

"Адміністрація видає на кожний автобус флешки з українськими стрічками, тому нам на даний момент незрозуміло як російськомовний фільм з'явився на екрані автобуса", - йдеться в повідомленні перевізника в Facebook.

Компанія-перевізник також вибачилася за поведінку водія і засудила повторення таких ситуацій у майбутньому. "Наша позиція однозначна: подібні ситуації ганебність і не повинні повторюватися", - зазначили в компанії.