Ілюстрація / REUTERS

Автор законопроекту про обмеження на смартфони у школах, народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко роз'яснив, що пропонує вилучати ґаджети тільки на час уроку.

Про деталі своєї законодавчої ініціативи, яка вже спровокувала активну дискусію в соціальних мережах, Гончаренко розповів «Обозревателю».

Читайте такожОсвітній омбудсмен розповів, чи можуть українським школярам заборонити телефони на уроках (відео)

Відео дня

Нардеп пояснив, що спонукало його розробити подібний документ: "Діти, на жаль, досить часто під час уроків займаються не навчанням, а сидять у телефонах. У мене у самого двоє синів. На жаль, така проблема є. І, думаю, у багатьох українських сім'ях".

Крім того, на його думку, заборона на використання смартфонів під час уроків допоможе обмежити прояви булінгу в школах. Однак депутат не уточнив, як саме ці явища пов'язані.

Гончаренко також зазначив, що, згідно з його законопроектом, спосіб "вилучення" у школярів ґаджетів визначатиме адміністрація навчального закладу спільно з батьківським комітетом.

"Я бачу це так: учні приходять до школи і є шафка, куди вони складають мобільні телефони. Закінчився урок – вони вийшли, взяли його з шафи. Будь ласка, нехай телефонують батькам, дивляться, що їм цікаво. Це перерва, їхній особистий час. Розпочинається урок – смартфон абсолютно там не потрібен", – наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко зареєстрував у парламенті законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету, та не створення перешкод для отримання освіти іншими здобувачами освіти (№279).