Звіробій заявила, що не погрожувала, а попереджала Зеленського / facebook.com/marusyazvirobiy1

Волонтерці Марусі Звіробій (Олені Біленькій) під час допиту в Державному бюро розслідувань вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу президента.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Звіробій розповіла журналістам після допиту.

Читайте такожЗвіробій написала заяву на директора ДБР Трубу після допиту

Відео дня

За словами адвоката Звіробій Андрія Писаренка, сьогодні, окрім вручення повідомлення про підозру та допиту, відбулося вручення клопотання про обрання запобіжного заходу – слідчий просить про запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Писаренко зазначив, що, за словами слідчого, клопотання про обрання запобіжного заходу розглядатиме Печерський районний суд Києва, однак про час розгляду наразі невідомо.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня 2019 року народний депутат від "Європейської солідарності" Софія Федина і волонтер Маруся Звіробій (Олена Біленька) оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема, висловилися щодо ризиків життю глави держави.

Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися з Зеленським на передовій.

"Там несподівано може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову", - сказала Федина.

У ДБР розпочали слідство за фактами погроз президенту і 26 листопада направили до Генпрокуратури проект повідомлення про підозру та подання на зняття недоторканності з Федини. Того ж дня ДБР направило на погодження до Генпрокуратури проект підозри Звіробій.

26 грудня Генеральна прокуратура повернула в ДБР повідомлення про підозру у кримінальному провадженні за фактом погроз на адресу президента для усунення недоліків.