Посольство України в Китаї

Евакуйованих з Китаю українців привезуть на Полтавщину -  в санаторій МВС у Нових Санжарах.

Про це УНІАН повідомив заступник голови Новосанжарської селищної ради Валентин Івашина, який вночі разом з селянами вийшов на протест проти такого сусідства.

Читайте такожЕвакуація з Уханя: армійські вантажівки біля місця протестів на Тернопільщині з’явились випадково - ЗСУ (відео)

Відео дня

За його словами, обласна влада не повідомила громадян про те, що евакуйованих з Китаю українців привезуть саме в Нові Санжари, но це стало відомо від самих медиків.

«Хоча місцева влада і не отримала офіційної інформації про можливе карантинне заселення людей, які перебували на території розповсюдження коронавірусу, люди зібралися, щоб убезпечити себе і свої сім’ї від інфікування. Адже розповсюдження вірусі стане можливим, якщо в нас розмістять згаданих громадян. При цьому всьому ми чудово розуміємо, що цей медичний центр перебуває в межах населеного пункту. Немає достовірної інформації, кого мають привезти на карантин. Рішення громади — не допускати в санаторій нікого з евакуйованих. Населення висловлює свій протест»,-повідомив Івашина.

В'їзди в Нові Санжари та Лелюхівку заблокували місцеві автомобілісти. Близько двох десятків автівок, деякі з причепами, припарковані по обидві сторони автодороги, що веде в селище від траси М-22 Полтава — Олександрія.

Наразі з протестувальниками спілкується начальник поліції Полтавщини Іван Виговський та очікують на губернатора області Олега Синєгубова.

«В разі прибуття гостей будемо палити шини, лягати під колеса, перекривати державну трасу», – кажуть пікетувальники.

Поки правоохоронці не підтверджують інформацію прибуття евакуйованих українців. За словами Вигівського, поліція не допустить порушень і тому він, дізнавшись про пікети, приїхав стежити за порядком.

Але люди йому не вірять, зазначаючи, що в санаторій вже заїхали нацгвардійці у повній амуніції.

Як повідомляв УНІАН, 19 лютого о 18:30 за київським часом літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з китайського міста Ухань. Час його прибуття в Україну - о 7:45 20 лютого.

На борт літака, що вилетів з Уханя в Україну, китайські медики не допустили чотирьох осіб - трьох українців та одну іноземку.